Hamsili Sebzeli Mısır Ekmeği Tarifi

Malzemeler
250 gram hamsi (kılçığı alınmış)
Yarım kg mısır unu
1-2 yaprak karalahana
3 yaprak pazı, 1 adet pırasa
8 dal taze soğan
10-15 dal maydanoz
4-5 yaprak taze nane
Yarım çay bardağı bal baklası veya tozşeker
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı + 2 çorba kaşığı sıvıyağ
1'er tatlı kaşığı toz fesleğen,
kekik ve reyhan
Yeteri kadar ılık su, tuz

Hamsili Sebzeli Mısır Ekmeği Yapılışı

AYIKLANMIŞ ve yıkanmış karalahana, pazı ve pırasayı bir parmak kalınlığında doğrayın. Taze soğan, maydanoz ve taze naneyi incecik kıyın. Sebzeleri derin bir kabın içine alın. İçine ince kıyılmış hamsi, mısır unu, bal baklası veya tozşeker, tereyağı, 1 çay bardağı sıvıyağ, fesleğen, kekik, reyhan ve tuz ilave edin. Karışım, boza kıvamına gelene kadar ılık su ekleyin ve karıştırın. Orta büyüklükte bir cam kabın içini 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile yağlayın. Hamsili malzemeyi içine boşaltıp, 1 saat bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ters çevirip, öbür yüzü de kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.