Tarihi 14 Eylül 2019

Her şey güzel oluyor!

CHP'Lİ belediyelerde 31 Mart'tan bu yana...
Sadece Hak-İş'e bağlı sendikalardan 23 bin 953 işçi zorla istifa ettirildi...
Aynı sendikaya üye 2 bin 347 işçinin işine son verildi...
İstanbul'da taksiye ve minibüse yüzde 25, servise yüzde 13, arabalı vapura yüzde 20, Hamidiye suyuna yüzde 50, Halk Ekmek poşetli ürünlerine yüzde 40 zam yapıldı.
Binlerce işçiyi kapının önüne koyan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın yakın ekibinden birçok ismin belediye şirketlerinden 3'er maaş aldıkları ortaya çıktı.
Belediye bürokratlarının ayda 45 bin lirayı cebine koymasına İmamoğlu'nu kayıtsız şartsız destekleyen Sözcü Gazetesi yazarlarından Necati Doğru bile "Bunu yapmayacaktınız" diye isyan etti.
Seçimden önce "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde 643 yönetici için 1717 makam aracı var" diyen İmamoğlu, Yenikapı'ya çoğu hizmet aracı olmak üzere sadece 730 araç getirebildi. Büyükşehir Genel Sekreteri Yavuz Erkut "Yaptığımız araştırmalar sonucu 730 araçtan yıllık 49,5 milyon lira tasarruf edebileceğimizi gördük. Bunların hepsi hizmet aracı, makam aracı yok" diyerek durumu toparlamaya çalıştı.
İmamoğlu ekibinin "Sadece genel sekreterde 3, İSKİ'de 124 yönetici için 874, İETT'de 48 yönetici için 150 araç var. İhtiyaç dışı araç masrafı yıllık 120 milyon lira" iddiası havada kaldı.
İstanbul'da önceki yönetim günlüğü 109 liradan 365 gün için 1242 araç kiraladı. Yeni yönetimin ise bu araçların yerine günlük 153 liradan 114 gün için 997 araç kiraladığı ve belediyenin sadece bu işlemden dolayı 5 milyon lira zarar ettiği ortaya çıktı.
İstanbul'daki araç şovu devam ederken CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 673 araç ve 343 şoför, CHP'li Adana Büyükşehir Belediyesi'nin 450 araç kiralaması için ihaleye çıktığı anlaşıldı.
Ankara'da Melih Gökçek döneminde açılan Çocuk Koruma Evleri'nde kalan 47 yetim çocuktan 43'ü CHP'li başkan Mansur Yavaş tarafından kapının önüne kondu.
Çaresiz çocuklara Mamak Belediye Başkanı Murat Köse sahip çıktı.
Yavaş artan tepkiler üzerine "Koruma evlerinde tecavüz var" iddiasını ortaya attı. Bu iddiasını ispatlayamayan Yavaş geri adım attı.
Ankara'da seçimden önce ulaşımda indirim sözü veren Yavaş, toplu ulaşım ücretlerine yüzde 30 zam yaptı.
İzmir'de ormanları yakan PKK'nın kınanması için Büyükşehir Meclisi'ne AK Parti tarafından verilen önerge CHP'li üyelerin oylarıyla reddedildi.
İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan HDP'li Diyarbakır Belediye Başkanı destek için İzmir'e davet edildi. HDP'li başkanı İzmir'de "Her yer Amed, her yer direniş" sloganıyla karşılayan ve alkışlayanlar arasında Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de vardı. Adana'da 800 işçi bankamatik oldukları iddiasıyla işten çıkarıldı, rakamın 2 bin 500'ü bulacağı belirtildi. İzmir Torbalı'da CHP'li başkan henüz üniversite öğrencisi olan oğlunu" Güvenebileceğim kimse yok" diyerek genel müdür yardımcısı kadrosuyla belediyede işe başlattı. Tepkiler üzerine geri adım attı. 400 civarında işçi ise AK Partili oldukları iddiasıyla işten çıkarıldı. Birçok CHP'li belediyede kadrolar eş, dost, hısım, akraba kontenjanından isimlerle dolduruldu.
CHP'li belediyelerde yaşanan bu skandalları görmezden gelen CHP medyası ise İstanbul, Ankara ve İzmir büyükşehir belediye başkanlarının kendi aralarında ortak WhatsApp grubu kurmasını okuyucu -izleyicilerine flaş haber olarak duyurdu!
Şimdi soru şu: 5 ayda bunları yapanlar 5 yılda daha neler yapacak?
İzleyip görelim...