Ulaş ÖZDEMİR

ULAŞ ÖZDEMİR

ulasugras@gmail.com
Tarihi 16 Şubat 2016

Galibiyetten daha fazlası

Evet, aynen öyle. Trabzonspor için çok kritik bir maçtı. Yenilse alt sıralarda küme düşme hattındaki takımlara yaklaşacak yense ilk 10'un içine girecekti.
Sezon başından bu yana sahada istikrar gösteremeyen aksine saç baş yoldurtan futbolcular moral bulduklarında ve yardımlaşabildiklerinde en azından bazı oyuncular; var olan kalitelerini hatırlayarak gereğini yerine getirebiliyorlardı. Kayseri ligin iyi kapanan takımlarından biri.
Samba'nın sakatlanması oyun düzenlerini bozsa da Trabzonspor güçlü ama ürkek bir boksör gibiydi maçın başında. Kaleci Onur kurtardığı penaltı ve kaledeki dik duruşuyla o boksörü dövüşün içinde tutan koç gibiydi adeta. Ve kurtarışlarıyla arkadaşlarını silkeleyerek kendine getirdi.
İkinci yarı Trabzonspor'un sağ kanadı aksayınca o kanada destek olsun diye alınan Yusuf, Trabzonspor'un en zayıf karnı oldu. Son dakikada kaçırdığı gol; inanılmazdı. Ama olmuyor, olamayacak da...

TARAFTARA MORAL
Marko Marin... Chealse'den büyük umutlarlarla kiralanmıştı. Genelde öz evlat popülizmine kurban ediliyordu. Türkiye'de pek çok takımda gizli gizli yerliyi yabancıya tercih etme anlayışının Trabzonspor'daki mağduruydu.
Kendisine biraz güvenildiğinde neler yapabileceğini bugünden değil kariyerinden zaten bildiğimiz Marko Marin ilk defa kendisi gibi oynadı ve maçın gidişatını değiştirdi. Trabzonspor'un önünde yığınla sorun var...
Bu galibiyet hiç olmazsa o sorunları çözmeye çalışan yönetime moral, taraftara da umut olur...

MAÇIN EN iYiSi MARKO MARIN
Takımı ateşleyen toparlayan isim oldu.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ YUSUF ERDOĞAN
Eminim kendisi de öyle düşünüyordur.