Tarihi 6 Haziran 2015

Skandal

Yaz sezonunun gelmesi ile birlikte bir çok üniversite ve belediye festivaller yapıyor.
Her sene alışık olduğumuz bu durum, senelerdir rutine bağlamış durumda… Kimileri yaza merhaba partisi olarak yaparken kimileri ise gençlik festivalleri adında yapıyor. Neyse gelelim günün bombasına… Geçtiğimiz hafta MayFest 2015 - Alanya Pegasos Resort'ta bir festival gerçekleşti. Bir çok sanatçının yanı sıra Türkiye'nin önemli DJ'leri sahne aldı.
Binlerce kişinin katıldığı festival sonunda büyük bir skandal yaşanmış. Şimdilerde tüm magazin kulisleri bu dedikoduyu konuşuyor. Bu festivalde sahne alan marjinal bir DJ, gece sonunda alkolü fazla kaçırmış. Dünyada bir çok ünlünün alkollü halllerini internette görmüşsünüzdür.
Bizim marjinal DJ de onlara özenmiş olacak ki gece sonunda bornozuyla otelin koridorlarında dolaşmaya başlamış. Hatta ilerleyen saatlerde bir kaç erkek müşterinin odasına girmeye bile kalkmış. Zorla da olsa odadan çıkartılan bu DJ'in, o an yaptıklarının görüntüleri dahi çekilmiş. O an yaşanan birkaç olay daha var ama benim yazabileceklerim şimdilik bunlar.
***

4 AĞUSTOS'TA EVLENİYOR

Türkiye'nin en iyi müzisyenleri arasında gösterilen Yavuz Bingöl uzun süredir meslektaşı Öykü Gürman ile aşk yaşıyor.
Ailelerinden de onay alan çift, kısa bir süre önce evlilik kararı almıştı. Şimdilerde düğün hazırlıkları ile uğraşan Bingöl ile Gürman'ın evlilik tarihleri de belli oldu.
4 Ağustos'ta dünya evine girecek olan ikili, kır düğünü yapmaya karar vermiş.
Nikah tarihini netleştiren Bingöl ile Gürman, şimdilerde kır düğünü yapacak bir yer arayışı içindeymiş. Geçtiğimiz gün dizi çekimi için Muğla'nın Köyceğiz ilçesine giden Yavuz Bingöl'e, sevgilisi Öykü Gürman ile annesi de eşlik etmiş.
Buradan Bodrum'a gidip ailecek kısa bir tatil yapacak olan çift, daha sonra İstanbul'a gelerek kır düğünü için mekan bakacaklar. Düğünlerin yoğun olduğu bir dönemde bakalım ikili, istedikleri gibi bir yer bulabilecekler mi?
***

ORGANİK ÜNLÜLER
Bir çok ünlü isim son zamanlarda organik ürünlere rağbet göstermeye başladı. Hatta Neslişah Alkoçlar ve Pınar Sabancı gibi sosyetik isimler bu işe girerek ticari alana dökmüştü.
Biliyorsunuz tarım ilaçlarının kimyasal zehirleri ve toprağın gün geçtikçe kirlenmesi ister istemez insanları zehirden arınmış sağlıklı besinler yemeye zorluyor.
Hal böyle olunca sanatçılar da geleceğin işi olarak bu alana yönelmiş durumda. Yılmaz Erdoğan'ın Tekirdağ Şarköy'de 60 dönüm arazi alarak burada çiftlik kurup organik tarım yapacağı ortaya çıkmıştı. Erdoğan'dan sonra ise Erol Evgin ve Halit Ergenç de Sakarya'ya gidip tarım arazileri bakmaya başlamış. Önceki gün bilirkişilerle bu bölgeye giden ikili, organik tarım yapacak arsa bakmış. Anlayacağınız son zamanlarda çıkan sebze-meyve fiyatlarından sonra sanatçılar bu mesleğe göz dikti.

GÜNÜN SÖZÜ :
Nankör insan, her şeyin fiyatını bilen fakat hiçbir şeyin değerini bilmeyen kimsedir.
[Oscar Wilde]


HAFTANIN ENLERi
HAFTANIN FiLMi: Yola Çıkmak
HAFTANIN DİZİSİ: Karadayı
HAFTANIN MEKANI: 45'lik Beyoğlu
HAFTANIN RESTORANI: Garo's Bodrum
HAFTANIN GÜNDEMİ: Magazin Gazetecileri Derneği'nin görkemli ödül töreni.