Tarihi 18 Kasım 2014

Ya çıkacak ya batacak

Şarkıcı Yavuz Bingöl, şu sıralar bir hayli zor durumda. Yapımcı Fatih Aksoy ile 2009 yılında "Biz evlendik" isimli sitcom için anlaşan Bingöl, 13 bölümün parasını peşin almıştı. Fakat proje istediği reytinge ulaşamayınca yapımcı tarafından yayından kaldırılmıştı. Aksoy, Yavuz Bingöl'ün peşin aldığı 800 bin TL civarındaki paranın iadesini istemişti.
Parayı ödeyemeyen Bingöl'ün birçok gayrimenkulüne geçtiğimiz gün el konuldu.
Sıkıntılı günleri atlatmaya çalışan Yavuz Bingöl, uzun süredir bir film projesiyle uğraşıyordu. Birçok ünlü isim şarkıcılıktan ve oyunculuktan kazanımlarını biriktirerek, sinema sektörüne giriş yapıyor.
Yani anlayacağınız yapımcı oluyor.
Böylelikle oyunculukta kazandığı paranın, onlarca katını bir filmden kazanma şansını yakalıyor. Türk halkı filmleri artık evinde değil, sinemada izler oldu. Böyle olunca da sinema sektörünün yüzü son günlerde bir hayli gülmeye başladı. Sizin de bildiğiniz gibi, film çekmek çok büyük maliyetler gerektiriyor.
Bunu en aza indirmek hem oyuncunun hem de yapımcının elinde. Günümüz sinemasında genelde başrol oyuncusu çektiği filmin yapımcısı konumunda. Ben de, siz de kim olduklarını biliyorsunuz, tek tek yazmama gerek yok. Şimdilerde ünlü şarkıcı Yavuz Bingöl de kolları sıvamış.
Senaryosu kendisine ait olan bir film çekmeye hazırlanıyormuş. Daha önce 72. Koğuş filminin yapımcılığını yapmıştı
Bingöl. Fakat istediği gişe başarısını yakalayamamıştı. Duyduğuma göre bu yeni filmine çok güveniyormuş. Bankadan kredi başvurusu yapan Bingöl, ayrıca bir factoring şirketinden de para almış.
Ne kadar kredi çektiğini yazmayacağım ama umarım bu yeni filmi istediği gişe başarısını elde eder. Yoksa ünlü şarkıcıyı daha da zor günler bekliyor.

***

ÜMİT'SİZCE AYRILDILAR

90'lar
dizinde rol alan sempatik oyuncu Ümit Erdim, sevgilisi Handan Nerdem için 6 ayda 25 kilo vermişti. Yaz başlarında sevgilisiyle mutluluk pozları veren Erdim, daha sonra işleri nedeniyle bir süre İstanbul dışına çıkmak zorunda kalmıştı. Her defasında ilişkisinde ciddi olduğunu ve evlenmek istediğini söyleyen ünlü oyuncunun, birlikteliğine ne olduysa nazar değmiş. İşleri nedeniyle uzun bir süre ayrı kalan ünlü oyuncu, uğruna 25 kilo verdiği Handan Erdem'den ayrılmış. Her ilişkide olabilecek ufak çaplı bir tartışmayı yaşayan iki sevgili, bu tartışma sonucunda olay büyüyünce gemileri yakarak ayrılık kararı almış.

***

ALLAH KORUMUŞ

Orhan Gencebay'ın
hayat arkadaşı
Sevim Emre, bir süre önce albüm hazırlığına girmişti. Albümünde Gencebay'la da bir düet yapacak olan Emre'nin başına geçtiğimiz gün talihsiz bir olay gelmiş. Albüm okumaları için şirkete giden Sevim Hanım, merdivenlerden inerken ayağı takılıp düşmüş. Onlarca basamaktan yuvarlanan Sevim Hanım'ı orada bulunan bir çalışan son anda yakalamış. Fakat yine de hem bacağını burkmuş hem de başında bir ezilme gerçekleşmiş. Hemen hastaneye kaldırılan Emre'nin sağlık durumu iyiymiş. Şimdilerde Baltalimanı'ndaki evinde dinleniyormuş. Ben de "Çok geçmiş olsun Sevim abla" diyorum.

***

NOKTA ADRES

Alışıla gelmiş kafe anlayışının biraz dışına çıkmaya ne dersiniz? Havanın güzel olmasını fırsat bilip, geçtiğimiz gün Bostancı sahiline gittim. Nokta Kafe isimli bir mekana oturdum. İlk görüşte bir kafeye benzeyen bu mekanın zengin mönüsünü görünce çok şaşırdım. Fakat karşımda Adalar manzarası zengin bir kahvaltı mönüsü olan bu Nokta'dan inanın çok memnun kaldım.
Sabah kahvaltı yaptığım bu mekana akşam da yemeğe gittim. "Kafede akşam yemeği olur mu?" demeyin, burada enfes bir saç kavurma veya hafif bir salatanın ardından tatlı seçenekleri de sizi bekliyor.
Üstelik menengiç kahvenizi yudumlarken nargile keyfi yapmanız da Nokta Kafe'de mümkün. Bostancı'ya gelirseniz muhakkak buraya uğrayın derim.