Tunç Özgen

TUNÇ ÖZGEN

Tarihi 24 Ocak 2018

Nasıl gitti nasıl geldi?

Baskın seçim kararıyla Özbek'e oluşan tepki Serdar Güzelaydın tercihiyle zirveye ulaştı... "Tüydüler" açıklaması camiada büyük infial yarattı.
Özbek, Aysal'ın "Terim'i alma" ikazını dikkate almadı. 119 ve 126. dönem liseli üyelerin tepkisiyle 8. sandıktan sonra oylar Cengiz'e kaydı


Herkes Galatasaray'da cumartesi günü gerçekleşen büyük sürprizi konuşuyor. Dursun Özbek'in baskın seçim kararı almasından sonra ortaya çıkan karışıklık, yaşanan ilginç gelişmeler, Fatih Terim'in göreve getirilmesi, Sportif A.Ş'ye yapılan atama, ardından yapılan tarihi kongre ve Dursun Özbek'in devrilmesi... Peki Saray'da neler oluyor? Bu süreçte neler yaşandı? Özbek'in baskın seçim kararı almasına Sarı- Kırmızılı camia büyük tepki göstermiş ve Mustafa Cengiz "muhalefetin sesi" olarak adaylığını açıklamıştı. Ancak seçileceğine kendisi dahi inanmıyordu.
Peki ne oldu da Dursun Özbek seçimi kaybetti?

1 'ORMAN'IN KANKASI' TEPKİ YARATTI
Her ne kadar baskın seçime tepki, fitili ateşlese de muhalefetin asıl öfkesi Serdar Güzelaydın ve ekibineydi. Fatih Terim'in teknik direktör olmasında birinci derece etkili olan Serdar Güzelaydın ve ekibi, Başkan'ın son zamanlardaki icraatlarında baş rol oynamıştı.Kaldı ki o zamanlarda Sportif A.Ş'ye atanmamıştı bile. Güzelaydın'ın Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'a yakınlığı, Bip Spor aracılığıyla medyayla olan teması camiayı rahatsız etmişti. Oysa Başkan Özbek bunun kendisine başkanlığı süresince bir artı olacağını düşünüyordu. Güzelaydın'ı önce üye yapıp sonra da Sportif AŞ'ye atadıktan sonra olanlar oldu.Kulislerde "Galatasaray'ı Güzelaydın ve ekibi yönetiyor" dedikoduları aldı başını yürüdü. Mustafa Cengiz "Sportif AŞ'de hangi takımlı olduğu bilinmeyen isimler olacağına Burak Elmas, Abdurrahim Albayrak gibi isimler olmalı" sözü de zaten bunun için söylemişti.

2 "TÜYDÜLER" DEDİ ADETA TÜY DİKTİ!
Özbek'in "Tüydüler" sözü ise talihsiz bir açıklamaydı. Dursun Özbek-Terim ve Serdar Güzelaydın tarafından gerçekleştirilen kahvaltının sonunda başkanın ağzından dökülen "Tüydüler" sözüne imza verenlerin tepkisi sert olmuştu. Baskın seçim kararına tepki olsun diye seçime gelmemeyi, protesto etmeyi düşünen isimler bile sabahın ilk saatlerinde sandık başına gitti.

3 CAN TOPSAKAL İNFİALE YOL AÇTI
DURSUN Özbek'in yumuşak karnı, basketboldan sorumlu yönetici Can Topsakal'ın icraatları camiayı rahatsız etmişti. Ergin Ataman'ın gönderilmesi, Erman Kunter'in getirilmesi, kadronun sıfır çekmesi, basketbolda Türkiye Kupası'na dahi katılınamaması büyük tepki almıştı. Özbek'in buna rağmen Topsakal'ı listesine alması camiada büyük infial yarattı.

4 AYSAL'DAN ÖZBEK'E TERİM TELEFONU
KULİSLERDE Igor Tudor'un yerine Fatih Terim'in ismi geçince Ünal Aysal'a yakın bir isim Dursun Özbek'i aradı. Bu isim Özbek'e "Ünal Başkan, kendisinin gönderdiği bir ismin yeniden Galatasaray'ın başına getirilmesinin sakıncalı olacağını düşünüyor ve Terim'in geri dönmesini istemiyor" dedi. Ancak Fatih Terim buna rağmen son anda Galatasaray'ın yeni teknik direktörü olmuştu. Bu durum da Ünal Aysal'ın tepkisini çekti ve Aysal kongrede Dursun Özbek'e karşı çalıştı.

5 119-126 DÖNEM LİSELİ HAREKETİ!
Liselilerin etkisi seçimlerde her zaman bilinir. Ancak bu seçimde 119. Dönem ile 126. dönem arasında büyük bir etki yaptı. Statüko diye adlandırılan Ahmet Ocaklı ve Serdar Eder'in hazirun üzerindeki baskısı 119- 126. dönemin tepkisini çekti ve 8. sandıktan sonra oyların Cengiz'e dönmesinde bu dönem aralığının etkinliği ortaya çıktı.