Tarihi 21 Mayıs 2010

Canım Ailem'de neler oluyor?

Canım Ailem'de bir evlilik telaşı aldı başını gidiyor. Sanırım yapımcılar, İkinci Bahar gibi mutlu bir tabloyla bitirmeyi planlıyor diziyi. İkbal Hanım ve Cabbar Ağa, Samim ve Meliha, Halim ve Feride muratlarına erecek. Hatta Furkan ve Eda bile el ele Amerika'nın yolunu tutacak gibi gözüküyor.
Tabii ki böyle mutlu sonlar isteriz ama tekrar söylüyorum bunun için çok erken. Çünkü Canım Ailem, daha onlarca bölüm yüzümüzü güldürebilir. Güldürmeli de… Baksanıza, geçtiğimiz hafta boyunca silah patlamayan, hastaneye gidilmeyen, birinin canının yanmadığı, ölüm tehlikesiyle yüz yüze gelmediği tek bir dizi izlemedik. Kapalıçarşı'da bile Ziya Baba'yı yerde, ölümle burun buruna bıraktık. İşte bu yüzden bu mutluluk tablosu, günlük hayatın sıkıntılarıyla yoğrularak devam etmeli! Umarım yapımcılar ve atv yetkilileri sesimizi duyar!
* * *

ALKIŞ
Türk Malı'na üç bölüm sonra ara veriliyormuş.
Nasıl sevindim, anlatamam.
Tam alkışlayacaktım ki, haberin devamını okudum. Dizi Ramazan ayında tekrar başlayacak. Bakalım bu mübarek ayda da Erman Kuzu, çocuklarına 'öküz' diye hitap etmeye devam edecek mi?

* * *

CADI KAZANI
Sizlerle sevgili okurumuz Nurettin Kuşçu'nun elektronik postasını paylaşmak istedim. Ben de Kuşçu'ya sonuna kadar hak veriyorum; "Dizilerin tekrarı izleyicileri bunaltıyor.19 Mayıs akşamı Yaprak Dökümü dizisinin özeti 128 dakika sürdü. Bitene kadar da ekranda özet diye yazdı. Böyle özet mi olur? TRT1 de başlayan dizilerin özeti 15 dakika sürüyor. Diğer kanallarda ise 50/55 dakika sürüyor. Bir izleyici olarak çok şikayetçiyim benim gibi düşünen çokta insan vardır bence…"

* * *

ATATÜRK'Ü PUTLAŞTIRMAK
Yılladır aynı korkuyu taşırım içimde; bir gün birileri Atatürk'le ilgili çok ciddi bir hata yapılacak! Ve inanılması zor ama bu hatayı Seda Sayan yaptı. Atatürk'ün balmumundan yapılmış heykelini çıkarttı ekrana. Alabildiğine çirkin bir Atatürk Show Tv stüdyolarına konuk oldu hem de 19 Mayıs'ta!
İşte yıllardır söylenen "Atatürk'ü putlaştırmak" suçlamasının en açık seçik örneğiydi bu.
Mustafa Kemal Atatürk'ün herhalde isteyeceği son şeydi! Nereden mi biliyorum?
Eminim hepiniz ulu önderin "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" sözlerini hatırlarsınız. Bu fikir kimin aklına geldi, hangi akla hizmet yapıldı bilmiyorum ama 30 yaşında genç bir kadın ve gazeteci olarak Atatürk'ün balmumu heykelini stüdyoda konuk olarak görmek beni çok rahatsız etti.