Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 20 Şubat 2015

Ucunda ölüm var

Selda Hanım, ilk günden takip ediyorum, bana yardım etmezseniz kötü şeyler yapmak üzereyim. 36 yaşındayım, kocama kaçarak geldim. Sakın baba evine dön deme, imkansız. Ailemin son kızıyım, babam yok, annem 75 yaşında benim ve belediyenin yardımlarıyla yaşıyor. Derdim büyük. Çünkü kocam, büyük teyzesinin torununa aşık. Kızın da onda gönlü var ve kaynanamlar hiç bir şey yapamıyor. Maddi olarak her şeyimiz var. Kocam benden, oğlumdan hiç bir şeyi esirgemez. Ben sevilmek istiyorum kocama hala aşığım. Onsuz bir hayat düşünemiyorum. Çok bekledim, bu kız aradan çekilir diye ama gitmedi. İkisi karı koca olmuşlar bile. Çocuğum olmasa aklıma çok kötü şeyler geliyor. Ucunda ölüm var anlayın. Kocam beni boşamak istemiyor, oğluna tapar. Peki benim de sevilmeye hakkım yok mu? Kocam benden 4 yaş küçük. İsmimi de olduğu gibi yazın. Nazan N. / Hatay

S.U. CEVAPLIYOR: Teselli olsun diye söylemiyorum ama sizin gibi pek çok kadınımız bu çileyi çekiyor bilesiniz. 'Hemen boşanın' demek ise elbette en kolayı. Ama belli ki baba-oğlu ayırmak sizi daha mutsuz edecek. Diğer yanda, 'çocuk için şu hayatı sevilmeden yaşamak' da var. Üstelik insanoğlu bir kez geliyor bu dünyaya. Bu tezi savunan hanımlar birazdan bana çok kızacaklar ama aynı hayat bana da şunu öğretti; Analık, sonsuz fedakarlıktır! Ve kadın olmanın önüne geçer çoğu zaman. Bu arada eşinizin size aşık olmasa bile taktir ettiğini ve kendince sevdiğinden eminim.
biraz daha sabretmeniz gerekiyor
Ne yapacağınıza gelince; Önce yaşamın size sunduğu artıları bir kefeye, eksikliğini hissettiğiniz aşkı da diğer kefeye koyun. Belki biraz 'kendini kandırmaca' olacak ama çoğu kadının bulamadığı mutluluğu her şeye rağmen yuvanızda hissedeceksinizdir. Geriye kalıyor biraz daha sabretmek ve bazı şeylere katlanmak. Yani, biz annelere biçilen o en zor görev. Bir başka yol da, eşinizin sözüne değer verdiği aile büyüklerini devreye sokabilirsiniz. Uygun gördüğünüz gibi elbette biz de arabulucu olarak her an yardıma hazırız. Yeter ki aklınızdan geçen o kötü fikri silin.

O'NUN İÇİN ÇILDIRIYORUM
Selda Abla herkesi tanıyorsunuz ne olur benim hayattaki en büyük sevdam sanatçı '........' . Onu o kadar çok seviyorum ki, aklımı kaybedecek kadar. Onunla tanışacağım günü bekliyorum. Biliyorum o da bana aşık olacak. Ben onun çevresindeki bütün kızlardan daha güzelim. Yeter ki bir kere beni görsün! Evimizin her tarafında onun resimleri asılı. Şirketine bir sürü mektup yazdım hiç birini cevaplamadı. Onsuz ben bir ölüyüm ablacığım. Ne olur yardım et. Nurcan K.

S.U. CEVAPLIYOR: Mektubunu dikkatle okudum evlat. Ulaşmak istediğin ünlü sanatçıyı tanırım. Ona duyduğun yoğun hayranlığı (sen her ne kadar kara sevda zannetsen de) anlayabilirim. Ama bir erkek için kendini bu denli üzmene karşıyım. İnan sen ondan daha değerlisin. Çünkü bu arkadaşımızı tanısaydın ne kadar kendini beğenmiş, hırçın, geçimsiz ve ukala ve hatta kadın düşmanı biri olduğunu görür, bu kadar gözünde büyüttüğün için de kendine kızardın. Ah genç arkadaşım bazı şeyleri sana nasıl anlatabilirim ki... Temennim bir an önce büyüyüp olgunlaşman ve çevrenden birine aşık olman.

Özgecan'lar buluşması
Sevgili okurlar, Özgecan'ın başına gelen felaketin eşiğinden dönen pek çok kadınımız var. İşte size sesinizi var gücünüzle duyuracağınız bir köşe. O kadar çok bağırın ki, bu güne dek kayıtsız kalan tüm yetkililerin kulakları delinsin ki artık bu gidişe gerçekten son desinler... Mesajlarınız;

Ankara Kız Lisesi'nde okurken Sıhhiye'nin paltolunun önü açık sapıklarına yakalanırdık sürekli.
Adamlar o kadar cüretkar, bizler o kadar pısırıktık ki yıllarca devam etti bu rezillik. Ah şimdi ki aklım olsa... Bilge D.

Giyimim konusunda her gün iki tür savaş veriyorum. Önce arkadaş dolduruşuna gelen abime kabul ettirmek. Onun tamam dediği diz altı eteğim ve bol kazağımla sevgilime cazip görünmek!
Özgecan'dan sonra artık iyice kapanmamı isteyecekler.
Allah kahretsin bu cahil erkekleri! Meliha K.

Kızlar, şehirlerde en büyük tuzak apartman girişleri ve asansörler. Sapıkların tümü buraları mesken tutmuş. Daha dün birini buldular yan apartmanda. Peşine düştüğü kız da daha 14 yaşında. Sesini duyur

Otobüsten veya dolmuştan inip eve kadar yürümem gerekiyor. Kış akşamları kardeşim veya babam gelip alıyorlardı. Ama her zaman değil.
Özgecan bize ders oldu, erkek arkadaşım görev edindi bu işi. Artık arkamı kollayarak, korkudan nefes nefese kalmaktan kurtuldum. SOS

Özgecan'a kıyan hadi yedi kat yabancıydı.
Benim öz be öz eniştem ve tacizi... Bir gece ablamlarda kalmam... Gece eniştemin elini hissederek uyanmam...
Ama uyku taklidi yapmam... İç çamaşırlarımı yıkamıştım, banyoda herhalde onları gördü, aklı gitti.
Ben de gittim, artık semtlerine uğramıyorum. Bunu anlatacağım aklıma gelmezdi... M.D