Tarihi 28 Ekim 2018

Sezen sokakta

Erkan Güleryüz, çok iyi ve çalışkan bir şarkıcıdır. Sürekli üretir; durmak bilmez. Kendisi uzun süredir bir proje için çalışıyordu. Ve o projeyi sonunda hayata geçirdi. Şimdi herkes onu konuşuyor.
Güleryüz, 'Sezen Sokakta' adlı bir belgesel senaryosu yazdı.
Hazırlıklarına yaklaşık 1 buçuk yıl önce başlanan 'Sezen Sokakta'nın çekimleri Sümela Manastırı'ndan Kapadokya'ya, Beyoğlu'ndan Eskişehir'e kadar Türkiye'nin birçok farklı bölgesinde gerçekleştirildi.
Sezen Aksu'nun şarkılarının sokak müzisyenleri tarafından yorumlanmış haliyle çekilen 'Sezen Sokakta'nın galası da geçen ay 55. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde yapıldı.
Belgesel, festivalin izleyici rekorunu kırdı. 'Sezen Sokak'ta, 2 bin kişiyle gösterimine en çok katılım sağlanan yapım oldu. Erkan Güleryüz, yönetmenliğini Bedran Güzel'in yaptığı bu iş için gerçekten büyük emek harcamıştı. Bu emeğin sonucunu görmek de mutlu vericiydi.
Türkiye'nin farklı bölgelerinde çekilen belgeselde halen sokakta sanatını icra eden, kariyerinin bir kısmında yolu sokaktan geçen ve 'Sezen Sokak'ta için sokağa çıkan profesyonel müzisyenler yer aldı. Sanatın gücü ve müziğin huzur dolu yanını beyazperdeye aktaran belgeselde Minik Serçe'ye ait 10 şarkıyı seslendiriliyor.
Eğer siz de merak ediyorsanız bu belgesel şu an sadece fizy'de. Oradan izleyebilirsiniz.
****
GÜLBEN'DEN SÜRPRİZ VAR
Konu Sezen Aksu'dan açılmışken son günlerin en popüler şarkısında onun imzası var. Gülben Ergen'in okuduğu 'İnfilak'; indirme, dinlenme ve tıklanma rekorları kırıyor.
O nasıl sözler, sen nasıl bir ozansın, Sezen Aksu; sen ne yer, ne içersin, nasıl hissederek yazıyorsun?
Günlerce şarkıdaki şu sözlerle yaşadım:
"Şeytan diyecek ki üz biraz. Uyma sakın. Bende de var aynısından, bende de var
uyanmazsın / İnsan icat eder mutsuzluğu…
Uyarırım / Bize şans ver deli olma ihtimalimiz var." Bu sözler, herkese bir öğreti niteliğinde. Şarkı deyip geçmiyorum.
Alttan altta herkese bir şey öğretiyor.
Gülben Ergen için sosyal medyada da "Okuduğu en güzel şarkı. Sesine çok yakışmış" gibi övgü dolu birçok yorum yapıldı.
Ergen, bugüne kadar 'Arka Sokaklar', 'Küt Küt', 'Mış Gibi', 'Yani', 'Kanıma Dokunuyor' ve 'Yansın Bakalım' gibi birçok Sezen Aksu şarkısı okudu.
Benden duymuş olmayın; ama Gülben Ergen'in yeni albümü için sakladığı yine Sezen Aksu imzalı bir şarkısı var.
Onu dinlediğiniz de 'İnfilak'a yapılan yorumların kat kat fazlası yapılacak.
Bunu da söylediğim için Gülben Ergen'in kaşı kalkacak; ama ne yapayım, ilk benden duyun istedim.
Bu, bugüne kadar dinlediğiniz Gülben Ergen şarkılarının önüne geçecek bir slow parça olacak.
****
BODRUM'UN KOKUSU DEĞİŞTİ
Bodrum-Milas Havalimanı'nda son günlerde zaman zaman hissedilen ağır koku, havalimanına inen misafirler ve çalışanlara zor anlar yaşatıyor. Yaz sezonu sonrası Bodrum'a aralıklı olarak iki defa gittim. havaalanına iner inmez o koku ile karşılaştım.
Son gidişimde koku daha da artınca yetkililere sordum. Bu, ağır bir balık yemi kokusuymuş. Havalimanına yakın bölgelerde bulunan balık çiftlikleri nedeniyle rüzgârın ters estiği günlerde Milas-Bodrum Havalimanı'nın özellikle apron ve yolcu giriş-çıkış bölümlerinde bu koku hissediliyormuş.
Düşünün; Bodrum'a geliyorsunuz.
Uçaktan inerken özlediğiniz havayı içinize çekmek isterken karşılaştığınız kötü koku nedeniyle hayal kırıklığı yaşıyorsunuz.
Balık çiftliklerinden gelen ağır kokunun hakim olduğu günlerde, havalimanı çalışanlarının da maske taktığını gördüm.
Buna acil bir çözüm bulunması gerektiğini düşünüyorum; ama nasıl?