Tarihi 26 Eylül 2018

Anlamsız tepki

Sosyal medya paylaşımlarıyla sık sık gündeme gelen model Didem Soydan, ne yayınlarsa olay oluyor.
İki erkek arkadaşının arasında dans ettiği video ve bir çekimden koyduğu mayolu fotoğrafıyla sosyal medyayı sallayan Soydan, geçtiğimiz gün de bir dergi çekimi için objektiflerin karşısına geçmiş.
Ünlü manken, yorulunca set ekibiyle çekim alanındaki yatağa uzanmış ve bu sırada çekilen fotoğrafını paylaşmış. Aman Allah'ım yazılanlara inanamadım… Dikkatimi en çok çeken iki başlığı paylaşıyorum: "Didem Soydan, çekimlerde yorulunca set ekibinden arkadaşlarıyla beraber uyudu", "Didem Soydan iki erkekle yatakta…" Yahu kadın, iki erkekle sarmaş dolaş uyur ve biri de onu çeker; anlarım.
Ama yan yana uzanmışlar, objektife gülümseyip eğleniyorlar.
"Didem Soydan, yarı çıplak fotoğrafını paylaştı" yazılıyor. Bu kadın ne iş yapıyor? Ya farkında değiller ya da sadece akılları pornografiye gidiyor.
Didem, zamanında bir muhabire bununla ilgili şu güzel cevabı vermişti:
"Yarı çıplaktan kasıt ne? Ben modelim. Benim işim bu. O fotoğrafta çıplak değilim, iç çamaşırlarım var. Ben bir tepki almadım, bu halkın takdiri.
Bu soruyu sormakla keyfimi kaçıramayacaksınız." Didem, yurt dışı kafasıyla işini yapar.
Zaten onun çok da buralara ait olduğunu düşünmüyorum. O yüzden buralarda çok büyük kampanya olmadığı sürece iş yapmıyor ve "Eleştiriler umurumda bile değil" diyor.
Didem ile ilgili nasıl bir algı oluşturulmak isteniyor anlamış değilim.
İnsanları olduğu gibi kabul edelim.
Her insan kendinden sorumludur.
Eğer birine hesap verecekse önce Allah'a sonra da ailesine verecektir, bizlere değil. Onu yargılamak, yermek bize düşmez.

***

SANATSEVER BULUŞMA
Bilgili Holding ve Sabiha Kurtulmuş'un organizasyonuyla gerçekleşen 'Artweeks@Akaretler', geçen hafta sanatseverlerle buluşmaya başladı.
Yerli ve yabancı çok sayıda sanatçının eserlerini iki hafta boyunca Akaretler Caddesi'ndeki 37, 39, 45 ve 55 numaralı apartmanlarda görebilirsiniz.
İstanbullular'a Eylül ayında sanat dolu iki hafta yaşatmayı hedefleyen 'Artweeks@Akaretler', her yaş grubundan sanatseveri Akaretler'e bekliyor. 30 Eylül'e kadar vaktiniz olursa mutlaka uğrayın.
Emeği geçenleri canı gönülden kutluyorum…

***

SÜPER KONSER
Geçen hafta Vadi İstanbul'un ev sahipliğini yaptığı 'Vadi İstanbul Açık Hava Konserleri' serisinin ilkini gerçekleştiren Ajda Pekkan'ı dinledim.
Muhteşem bir konser alanı yapmışlar.
İçerisi o kadar kalabalıktı ki herkes Ajda Pekkan'ı sabırsızlıkla bekledi.
Yine karşımızda muhteşem bir Ajda vardı. Süperstar; kıyafeti, repertuvarı, dansçıları, orkestrası, sahne tasarımı ile muhteşem bir şova imza attı.
Her şarkısına eşlik ettik. Biz eşlik ettikçe Ajda Pekkan daha da coştu. İki saatten fazla sahnede kaldı.
Pekkan, kendi şarkıları dışında söylemekten hoşlandığı parçalar ve Türk Sanat Müziği'nden şarkılarla bize dolu dolu bir gece yaşattı.
Ajda Pekkan, konser bittiğinde hayranlarının alkışlarıyla sahneye döndü.
Pekkan, dinleyicisini kırmadan şarkılarını söylemeye devam etti.
Ben o gece Süperstar'a doyamadım.
Ajda, o gece yeni genç bir ismi bizimle tanıştırarak ona destek verdi.
Volga Tamöz prodüktörlüğünde müzik dünyasına hızlı bir giriş yapan Cem Yenel, konserde ilk single çalışması 'Aşk Bu Biter Mi'yi seslendirip Ajda Pekkan'la 'Uykusuz Her Gece'de düet yaptı.
Süperstar "Müziğin harika çocuğu Cem Yenel" dedi. Cem'in sesi güzel, kendi yakışıklı; yolu açık olsun…