DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 11 Nisan 2024

Prostat diyorlar

67 yaşındayım. Tansiyon için idrar söktürücü verdiler. Sürekli tuvaletteyim. Herkes prostatımdan sanıyor. Başka bir ilaç içeyim mi?
HER ilacın etkisi ve yan etkisi olabilir.
İlacı yutmadan etkisinin ve yan etkisinin nasıl olacağını bilemeyiz.
Bence bunları söylemezseniz doktorunuz üzülür. Çünkü size faydalı olmak isterken istenmeyen etkilerden haberi olmazsa yardımcı olamaz.
Bazı tansiyon ilaçları prostat büyümesi olan erkek hastalarda ilk tercihimiz olur. Prostat ile ilgili hastalığını ona anlat. Alfa bloker denilen ilaç grubu şayet senin için kullanılmasına engel bir durum yoksa hem hipertansiyon hem de prostat bezi hastalığını tedavi edici olacaktır.

TÜP ENGEL DEĞİL
5 yıllık evliyiz. 3 tane çocuğumuz var. Eşim "Tüp bağlatalım" dedi. Bir zararı var mıdır?
KADINDA yumurtayı taşıyan tüplerin ameliyatla bağlanmasıdır. Uygulandıktan sonra artık gebe kalınması beklenmez. Tüplerin bağlanması, kadının cinsel isteğinde, adet düzeninde, vücut yapısında herhangi bir değişiklik meydana getirmez, olaylar eskisi gibi devam eder.

KANSER KORKUSU
Boyum 1.65, kilom 98. 10 yıldır sigara içiyorum. Adetim düzensiz. "Kanser mi oldum" acaba?
Önce bildiklerini yap. Fazla kilo, sigara, yüksek gerilim kanser gelişme riskini arttırır. Bedenini korumazsan bozulması sürpriz olmaz. Önce kendin için bir kez iç hastalıkları muayene ol.
Meme muayeneni yaptır. Kadın hastalıkları uzmanına muayene ol. Yeterince su iç. Sebze ağırlıklı beslen.