DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 10 Nisan 2024

Eşinle çöz

45 yaşındayım. Erken boşalma ve sertleşme sorunum var. Tahlillerim normal. Hangi doktora gideyim?
ÖNCE üroloji uzmanına git. Kan tahlilleri derken neler yapıldı anlamadık.
Bazı hormon testlerini ve diğer tahlilleri Üroloji Uzmanı ister. Gerekirse iç hastalıkları ve psikiyatri devreye girebilir. Eşinle günlük hayatındaki uyumun, uyumsuzluğun da bunda payı olabilir. Bu yüzden cinsel hayatınızla ilgili durumunuzu paylaşıp konuşun. Bu sıkıntıyı birlikte nasıl aşarsınız diye birlikte düşünün.

YOĞURDU DENE
Uyku bozukluğum var. Sık sık seyahat ediyorum. Hap kullanamıyorum. Bir tavsiyeniz olur mu?
İLAÇSIZ tedavi yöntemlerinin en önemlilerinden bir tanesi PEMF terapi dediğimiz mıknatıs yatak uygulamasıdır.
İnce yatak, mat tarzında hazırlanmış bir yataktır. Beden mıknatıslığını düzenler. Vücudun enerji aküsünü şarj eder. Bir de yatmadan önce aşırı yemek yemeyin. Sakıncası yoksa bir tatlı kaşığı bal ile 1 su bardağı yoğurdu karıştırıp yatmadan 1 saat önce yiyin.

UZUN SÜRÜYORSA
Amcam akciğer kanseri oldu. Biz de korktuk. Kanser olursak nasıl anlarız? Tedbir almak şart mı?
KANSER, başta sıradan şikayetlerle başlar. Bu nedenle hangi şikayet olursa üç haftadan uzun sürerse mutlaka doktor muayenesi olun. Bununla beraber uzun süreli öksürükler, öksürük sonrası kanama, kanlı balgam, hırıltılı solunum, nefes darlığı, göğüs ve kemik ağrıları, yutma zorluğu, ses kısıklığı, kilo kaybı şikayetlerini önemseyin.

MAYDANOZ SUYU İÇ
41 yaşındayım. Şiştim. Ödem dediler. İdrar söktürücü ne kullanabilirim? Doktora gittim, antibiyotik verdi. Antibiyotik kullanmıyorum.
Bitkisel bir ilaç alabilir miyim?
NE için idrar söktürücü ilaç kullanmak zorunda olduğunu yazmamışsın.
Doğal idrar söktürücüler düzenli olarak idrar söktürmez. Tedavi amaçlı olarak ilaçları kullanman daha doğru olur. Bitkisel destek olarak bilinen idrar söktürücüler meyan kökü ve siyah çaydır. Maydanoz suyu idrar yolu antiseptiği olarak yüzyıllardır kullanılır. İdrar yolu enfeksiyonu olduğunu düşünüyorum.