Tarihi 11 Ekim 2018

Bond çanta cinayeti

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğu'nda vahşice katledilmiş olma ihtimali kuvvetleniyor. Olay günü iki özel uçakla İstanbul'a gelen 15 kişilik Suudi ekibinde bu ülkenin Adli Tıp kurumunun başındaki Salah Muhammed A. Tubaigy'nin de olduğu ortaya çıktı. Aynı zamanda asker olan Tubaigy'nin cesedi parçalayıp, kan izlerini ortadan kaldırmak için heyette bulunduğu iddia ediliyor. Kayıp gazetecinin konsoloslukta öldürüldükten sonra cesedinin parçalara ayrılarak binadan çıkarıldığı iddialarını TAKVİM'e değerlendiren Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof.Dr. Hamit Hancı, Kaşıkçı'nın izini sadece Emniyet bünyesindeki özel yetiştirilmiş ceset ve kan köpeklerinin bulabileceğini söyledi.

Kaşıkçı için İstanbul'a geldiği tahmin edilen 15 kişilik Suudi infaz timinde otopsi ve Adli Tıp uzmanının da olduğunu hatırlatan Hancı, cesedin bu uzman tarafından 2 saat içinde eklemlerinden ayrılabileceğini açıkladı. Suudi infaz timinin Kaşıkçı'nın cesedini küçük parçalar halinde kokuşmayı önleyici bezlere sarıp, Bond tipi çantalarla konsolosluk binasından çıkardıktan sonra çöpe atmış olabileceğini belirten Hancı " İstanbul'un bütün çöplüklerinde, deniz kenarlarındaki kayalıklarda ceset köpekleriyle arama yapmak lazım. 1 aya kadar cesedin izi bulunabilir. Eğer ceset bulunamazsa Suudileri suçlayacak bir kanıt da bulunamaz" diye konuştu.

KONSOLUSLUĞU TEMİZLEDİLER
Suudilerin Türk emniyetine konsolosluk binasında arama izni vermesini de değerlendiren Hancı şöyle devam etti: " Eğer kendilerinden emin olmasalar bu izni vermezlerdi. İstanbul'a gelen 15 kişilik Suudi ekibinde bu ülkenin Adli Tıp kurumunun başındaki Salah Muhammed A. Tubaigy'nin de bulunduğu kesinleşti. Bu adamlar işlerini bitirdikten sonra ortalığı ev temizlik malzemeleri ile temizlemez. Mutlaka yanlarında cinayetin izlerini ortadan kaldıracak özel ve çok kuvvetli kimyasallar getirmişlerdir. Dolayısıyla konsolosluk binasında bir iz bulunması pek mümkün değil. Ancak binada yapılacak aramada kan köpeklerinin olması lazım. Bu hayvanlar kan kokusunu mutlaka alacaktır."