CANLI YAYIN
İLKER YAĞCIOĞLU
İLKER YAĞCIOĞLU

Tükeniş

Eklenme Tarihi 13 Ekim 2010
Eğer dün akşam sahadaki milli takım, bizim 75 milyonluk ülkemizden sahaya sürdüğümüz en iyi 11 ise, eğer biz bu sezon takımlarında doğru dürüst forma giymemiş Hakan, Özer, Semih ve Tuncay'ın yerine oyuncu bulamıyorsak, kurtarıcı diye Nihat Kahveci'yi oyuna sokuyorsak, Türk futbolu bitmiş demektir.
Hiç kimse mazaret üretmeye çalışmasın. Çünkü dün akşamki skorun ve sahadaki futbolun mazareti olamaz. Bu maçın taktiksel yönü de konuşulamaz. Kim iyi oynadı?
Kim kötü oynadı? Bütün bunlar hikaye... Bir tek acı gerçek var. O da büyük kayıp.
Almanya maçından sonra, "Dünya sıralamasında 3. olan Almanya'nın 21. sıradaki Türkiye'yi yenmesi son derece doğal bir sonuçtur" diyen Hiddink, sıralamada 102. olan Azerbaycan'a karşı alınan mağlubiyeti açıklayabilecek mi merak ediyorum. İlk günden itibaren bizim milli takımımızın başında bir Türk teknik adam olmalı diyen biri olarak şunu söylüyorum... Dün kenardaki teknik adamamımız Fatih Terim olsaydı sizce nasıl bir görüntü çizerdik?
Maç 1-0 Azerbaycan'ın galibiyetiyle devam ederken, kulübede sessizce oturup Hiddink gibi boş gözlerle maçı mı izlerdi? Yoksa sahadaki oyuncularını ateşlemek için onlardan daha fazla efor mu sarf ederdi?
Dün akşam, milli takımımız, bu görüntüsüyle 2012'ye veda sinyalleri vermiştir. Daha 2 sene önce bütün futbolseverleri kendisine hayran bırakarak Avrupa 3.'sü olan oyuncularımızın, 2 sene içerisinde bu kadar dağınık, güvensiz ve isteksiz bir görüntü çizmeleri bence işin en acıklı tarafıydı.