Haberler


HALUK SAÇAKLI

Tahılları çok fazla pişirmeyin

Tahıl deyince aklınıza ilk gelecek besinler; ekmek, pilav, makarnadır.
Kim sevmez bunları?
Yok denecek kadar azdır.
Yaşamımızda her ana öğünde olması gereken temel besin grubu.
Bu besin grubunu yeterli tüketmezseniz, kaslarınız erir, kas kaybı sağlığınızı bozar.
Yeterli tahıl alamadığınızda, beyin sadece karbonhidratlarla beslendiğinden, zihinsel veriminiz düşer.
Tüketilmesi zorunlu olan bu besin grubunu, glisemik indeksi düşük olanların tercih etmesi sağlık açısından çok önemlidir.
Beyaz undan yapılmış unlu mamüller yerine, tam buğday, tam tahıl, kepekli pirinç, bulgur, kepekli ya da tam tahıl makarnaları tercih edin.
Bunları pişirirken yanlış pişirme yöntemleri ile istemeden şeker yüzdesini artırabilirsiniz.
Ufak parça makarna yerine spagettiyi tercih etmeniz kilo sorunu olanlar için daha doğrudur.
Bir gıda ne kadar küçükse, çiğneme süresi de o kadar kısalıyor.
Zaten kilo sorunu olanların en büyük yanlışlarından biri de hızlı yemek yemeleridir.
Parçalamadan yutarlar, beyinden mideye giden uyarı süresi dolana kadar da yerler.
İkinci bir zararı da ufak parçalar haşlanırken ateşle daha çok temas ettiklerinden nişasta oranları çoğalıyor.
Nişastanın ortaya çıkmasında büyük partiküllü besinlerde daha geçtir.
Ayrıca spagetti makarna uzun olduğundan, tüm yüzeylerin tava ile teması daha azdır.
Kilo sorunu, diyabetli olanlar pirinç ve makarnayı çok haşlamasınlar.
Haşlama süresi uzadıkça, nişastanın saflaşıp açığa çıkması, ısının etkisiyle hızlanıyor.
Patatesi çatlayıncaya kadar pişirmeyin.
Patatesi pişirdikten sonra 24 saat buzdolabında saklarsanız, haşlamayla gevşeyen gözenekler soğukla kapanır.
Molekül yapıları soğuk ile birlikte, şekerin daha çabuk yükselmesini engeller.
Şekeri yüksek yiyecekleri ne kadar çok tercih ederseniz, birde bunları yanlış pişirme yöntemiyle glisemik indeks yüzdelerini artırırsınız.
Midede doygunluk hissini yakalamanız gecikeceğinden oburluk artar.
Oburluğun sonunun nereye varacağını siz düşünün.

YARIN: Sağlıklı yeme takıntısı
DİĞER YAZILAR İLERİ
DİĞER
Finale çeyrek kala; Bahar dizisinde 2 başrolün ayrılık fişeği ateşlendi
Duyanlar çok şaşırıyor! Annesi Zerrin Tekindor, babası Çetin Tekindor! İşte ünlü çiftin yönetmen oğulları Hira Tekindor...
Tok tutan kahvaltılıklar listesi açıklandı! Diyet yapmadan iştaha kilit vuruyor
Yalı Çapkını 68. Bölüm 3. Fragmanı
GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU | 2 Mayıs 2024 Gelinim Mutfakta çeyrek altını kim kazandı? Aleyna, Damla, Yeşim, Seda...
İstihdam Ne Demek? İstihdam Kelimesi TDK Sözlük Anlamı Nedir?
25 yılık ev hanımları bile bilmiyor! Kir ve yağ kaplı fırını kirlerini foşur foşur temizleyen formül
GÜNÜN MANŞETLERİ
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.