CANLI YAYIN

Günlük notlar

Eklenme Tarihi 07 Şubat 2013
Ben güneş çocuğuyum, soğuklarla, karanlıklarla pek aram yoktur.
Dün İstanbul'da mevsimi inkar eden güneşi görünce içim ısındı.
Gazetelere bakınca, hangi sayfayı açsam güneşimin önü kapandı.
***

Amerika'nın Ankara Büyükelçisi konuşmuş. "Çok uzun süredir hapiste olan milletvekilleri var.
Suçları bile belli değil. Askerler de aynı şekilde."
Parasız eğitim istediği için hapiste yatan öğrenciler vardı da, büyükelçi için böyle küçük şeylerin pek önemi yoktu galiba. "Son günlerde demokrasiye bir haller oldu" dedim.
Zamanında haykırılmayan gerçekler için, özel bir not bırakmayı ihmal etmedim. "Haksızlığa karşı durmak, yaşama meydan okurken edinilmiş en önemli gerçektir."
Gecikmiş de olsa...
***

Avrupa Birliği'nin yetkilileri belirlemiş. "79 maçla şikenin kralı Türkiye!"
Hepimiz her şeyi biliyoruz da, niye şaşırıyoruz ki bunlara. "Biz buyuz" notunu kapıya asarken bir ricada bulundum. "Bu şerefsiz davete tenezzül etmeyenlere ödül verilsin!" (Kaldıysa eğer) notunu parantez içine aldım.
***

Son 10 yılda, teröre 818 şehit veren Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 933 askerin intihar ettiğini biliyorduk.
Siirt'te bir asker cinnet geçirmişti, 3 şehit 1 yaralı. "Asker ocağının cinnet haline yönelik olumsuzluklarının önü kesilmedi mi?" diye not aldım.
Bir atlıkarıncaya yapıştırdım notumu.
Daha kolay anlaşılır diye belki.
***

Tuğba Ünsal bir oyuncu.
Önceki gün, mide kanaması geçiren bakıcısını, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürmüş.
Acil serviste gördüklerini de cep telefonuyla çekerek, sosyal paylaşım sitesinde yayınlamış.
Gazetecilerin yapamadığını yapmış üstelik.
Tepkilere bakın. "Beğenmiyorsan özel hastaneye git!"
Tuğba Ünsal'a teşekkür edip, "Tuğba Ünsal'ın beğenmediğini kendine yakıştıranlar, bir gün aynı görüntülerin içinde kahrolduklarında ne diyecekler?" diye notun altını kara kalemle çizdim.
İnsanların kendi korkularına saklandığı bir şehirde, öldürülen Amerikalı fotoğrafçı için, gözlemci şahitlik yapan ve 8 hanutçuyu işaret eden vatandaş sorumluluğunu "tırnak içine" aldım.
***

Bizler de içimizdeki boşluğu, hiçbir işe yaramayan böyle notlarla dolduruyoruz.
Kusurumuza bakmayın.

* * *
SIRAYLA!
Sokaklarda yürüyen topluluklar oluştu.
Evlerinin rant alanına dönüştürüldüğü duygusuyla hak arıyorlar.
İçlerinde yaşlı insanlar var, çocuklar.
Onları bir araya getiren duygu, can yanması.
Onlar nasıl ki, hak arayan insanları boş gözlerle izlediyse, diğerleri de onları boş bakışlarla sadece seyrediyor.

* * *
Çocuklar cennetin kapısını açan anahtardır.

* * *
Beşar Esad'ın arkasında durmak, CHP'nin dış politikasında öne çıkıyorsa. Gel de bu partiden medet um.

* * *
7 Şubat 2013
Mutluluk takvimi
Kapı zili tak.
Fırında makarna yap.
Tavla oyna.

* * *
Beni aşkın yaşatır
Canım var can içinde
Hala titriyor içim
Gözlerim kan içinde

Nerdesin şimdi nerde
Çare bulunmaz derde
Anılar orta yerde
Şehir duman içinde

Özledim deli gibi
Hasret sarar içimi
Sen de sevmiştin beni
Evvel zaman içinde
Hakkı YALÇIN