GÜRCAN BİLGİÇ

GÜRCAN BİLGİÇ

Tarihi 30 Ocak 2011

Altın değerinde bir 3 puan

Genel olarak bakarsak iki takımı nasıl buldunuz?
İki takımın da beklenen oyunu sergilediğini söylemeliyim. Galatasaray'dan daha farklı bir performans bekleyen olduysa futbol bilgisini yeniden gözden geçirmesi lazım. Koca takımda maça ağırlığını koyacak bir oyuncu bile yok.
Kadroya baktığımızda "Eğer iyi oynasaydı durum farklı olurdu" diyeceğimiz oyuncu da yok. Önceden defansta az hata yapıyorlardı, yine az hata yaptılar ama Bursaspor bunları değerlendirdi.
Bursaspor ise artım tük konsantrasyonunu lige vermiş durumda.
Öne çıkan futbolcusu yok, ama takım olarak birlikte hareket ediyor ve başarıyorlar. Dün de 11 kişi bu dengeyi hiç bozmadan başarıyı paylaştı. Kenny Miller'ın tecrübesi ve ustalığı topa hareketlendiği her pozisyonda belli oluyor.
Ancak, daha yanındakilerle iletişim kurabilmiş değil. Birkaç hafta sonra Bursaspor'un skor sorununa kesin çözüm olabilir.

Sizce iki takımın ligdeki şansları nedir?
Galatasaray, Arda ve Baros'u birlikte oynatamazsa bu seneyi boş geçirmeyi garantiler. Kupada final bile yapamaz. Bursaspor için önemli bir galibiyet. Çünkü, iki rakibi de bugün puan kaybedebilir.
Ama, onlar da forvetsiz bir takıma karşı oynadılar. Bu analizi iyi yapmaları lazım. Diğer takımlar Galatasaray gibi yetersiz değiller. Dikkat etmek zorundalar.