GÜRCAN BİLGİÇ

GÜRCAN BİLGİÇ

Tarihi 19 Aralık 2010

Fener'in daha çok silahı olmalı

Fenerbahçe'nin Sivasspor maçında gol yollarında yaşadığı sıkıntı için görüşünüz nedir?
Hedefi sadece rakibi oynatmamak olan bir takıma karşı oynarken, Seçeneklerinizi çoğaltmanız kaçınılmaz. Böylesine kapanan rakipler karşısında, üstellik herkes adam markajındayken, en önemli silahınız beklerinizi hücuma sokmaktır. Sivasspor'un buna izin verdiğini söyleyemeyiz. Duran toplarda da etkili olamadılar. Dia'nın çizgiden çıkartılan şutu gol olsa; kilit kırılacak maç çok farklı bir skora gidebilecekti. Niang'ın Alex ile iletişimsizliği, Mehmet topuz'un ceza alanından uzak kalması hep rakibin işini kolaylaştıran nedenlerdi. Bu kadar nitelikli hücumcuya rağmen, topu kullanmada son kararların hep yanlış olması da dikkat çekicidir. Ne varki Alex'in frikikten attığı nefis gol Fenerbahçe'nin ilk yarıyı 3 puanla kapatmasını sağladı.

Emre'nin yokluğu sizce takımda hissedildi mi?
Emre Belözoğlu önemli bir lider. Genç Gökay'ın oyunu için de kötü konuşamayız ama Emreli Fenerbahçe'nin daha yaratıcı ve agresif olduğunu belirtmek gerekir.

Kocaman'ın oyuncu tercihlerini nasıl buldunuz?
Kocaman, formsuz Caner'in yerine Santos'u oynatabilmek için bir yabancıdan fedakarlık yapmak zorundaydı. Sahasında olduğu için Lugano'yu kesti. 62'deki Stoch-Semih hamlesi ile de her şeyi risk etti. Böylece hücum edin ve kazanın mesajı verdi. Doğru da yaptı, takım kıpırdandı ve öne doğru oynamayı akıl etti.