İSKENDER GÜNEN

İSKENDER GÜNEN

Tarihi 20 Şubat 2015

Kaçınılmaz bir son!

Avrupa kupalarında Trabzonspor'un bugüne kadar hiçbir maçta bu kadar teslim olduğunu hatırlamıyorum.
Bordo-mavililer, Süper Lig'de takım olamamanın verdiği sorunlarla boğuşan bir ekip. İnişli çıkışlı performans ve istikrar yok. Futbolda gerçeklerle karşı karşıya geldiğinizde hayallerinizin sona ermesi kaçınılmazdır; aynen dün akşam olduğu gibi.
Kimse sakatlıkları ve cezaları öne çıkartarak bahane üretmeye çalışmasın.
Dışarıda kalan oyunculardan sadece Mehmet Ekici farkı yaratan isim. Diğerlerinin ise birbirinden herhangi bir farkı yok.
Yukarıda da belirttiğim gibi sorun takım olamama sorunu.

ŞAPKALAR KONSUN!
Kabul etmek gerekir ki Napoli İtalya Ligi'nde üçüncü sırada olan ve kadrosunda önemli oyunculara sahip bir takım. Böyle bir takıma karşı daha kompakt bir oyun kurgusuyla sahaya çıkmak gerekirdi. Yenilen ikinci golde orta alandan Napolili oyuncu Gabbiadini rahatlıkla geldi, savunmanın solunda İshak bulunması gereken yerde yok ve Higuain rahatlıkla golü attı. Üçüncü gol ise stoperin attığı pasta Gabbiadini savunmanın arkasında buluşarak rahatlıkla golü attı. Gabbiadini gerçekten çok yetenekli bir futbolcu ama böyle goller yemek Trabzonspor'a yakışmadı, yakışmıyor.
İkinci yarı Trabzonspor ilk şutunu Erkan Zengin'le attı. Cardozo ile girilen net pozisyondan başka üçüncü bölgede tehlikeli atak girişimi bile yok. Bu kadar yokların içinde dünkü sonuç normal.
Artık herkesin şapkasını önüne koyarak gerçeklerle yüzleşme zamanı geldi diye düşünüyorum. Takım yapılanması çok önemlidir.