FATİH DOĞAN

FATİH DOĞAN

Tarihi 26 Kasım 2009

Tarihi zafer!

Futbol nedir? Türk futbolu bu dünyanın neresinde? diye soranlar için dün Manchester United-Beşiktaş maçında en güzel cevaplardan bir kaçını aldık.
Bir takım düşünün Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkması kesinleşmiş. Hocası Alex Ferguson," Hafta sonundaki lig maçı daha önemli. Gençlerle çıkacağım" demiş. Karşısındaki rakip İstanbul'daki ilk maçta kendi evinde yenilmiş... Şartlar böyle iken mimarisi, düzeni ve kullanışlığıyla dünyanın en özel statlarından biri olan 75 bin kişilik Old Trafford, Beşiktaş maçında tıklım tıklım. Rakibe saygı, kendi takımına büyük sevgi, gençlere destek var.
Engellilere, hem de tekerlekli sandalyeleriyle ayrılan öyle güzel bir bölüm var ki insan olmanın ne demek olduğunu anlıyorsunuz. Futbol kültürünün ne seviyeye geldiğini ve bizim futbol kültürümüzün oturması açısından daha 40 fırın ekmek yememiz gerektiğini canımızı fazlasıyla "acıtsa da" dün gece bir kez daha gördük...
Sahaya gelecek olursak... Beşiktaş büyük bir zafer kazandı. Tarihe Manchester United zaferi diye not düştü. "Manchester United gençlerle çıktı, karşılaşmayı önemsemedi" gibi bir yaklaşım bu mücadele için kesinlikle doğru değil.
Çünkü o halde bile Beşiktaş'tan 3-4 kat daha pahalı ve dünya piyasasında ismi olan oyunculardan kurulu bir takım. Bu açıdan bütün futbolcuları kutlamak gerekli. Özellikle de kalesinde devleşen Manchester panteri Rüştü'yü. Rüştü, Ferrari, Toraman, Üzülmez, Tello başta olmak üzere bütün futbolcular, teknik kadro Beşiktaş ve Türk futbol tarihine altın harflerle yazılacak bir galibiyet aldı. Tarih M. United'in gençlerle yenildiğini yazmayacak. Beşiktaş'a yenildiğini, 200. golünü bu maçta yediğini yazacak. Teşekkürler Denizli, teşekkürler çocuklar... Bu ülkeye yaşattığınız zafer için teşekkürler. Şimdi geriye CSKA kaldı... Yeni hedef, CSKA'yı yenip, diğer maçın da sonucuyla Avrupa Ligi'ne kalmak.

BEŞİKTAŞ'IN MANCHESTER UNİTED'I 1 - 0 YENDİĞİ MAÇTAN KARELER