Erkan Tan

ERKAN TAN

Tarihi 21 Mayıs 2017

Ezikler...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün İbn Haldun Üniversitesi töreninde ülkemizdeki çok önemli sorunlara değindi. Bunlardan biri; kendi kültürünü, tarihini, ecdadını, milletini, İslam dinine ait her şeyi değersiz ve aşağıda kabul eden insanlar... Bu fakir de burada bu konuya zaman zaman değinirdi.
Bu insanların anlayışları, dış politika başta olmak üzere hayatın her alanında kendini gösterir. Bunlara göre Türkiye Cumhuriyeti ve aziz milletimiz kendi politikalarını oluşturamaz.
Kendi başına oyun kuramaz.
Yapsa bile başaramaz.
İttifak yalnızca ABD başta olmak üzere Batı ile yapılmalıdır.
Doğu, Araplar ve diğerleri bunlara alerji yapar. Hele Arap dünyası ile yakınlaşma bunları çıldırtır.
Bakmayın söylemlerine Türk dünyasını falan da sevmezler.

HUZURSUZ VE RAHATSIZLAR...
Bunlara göre Türkiye nedir ki?..
Bağımsız, güçlenen, müslüman hassasiyetlerle davranan bir Türkiye Cumhuriyeti bu insanları huzursuz ve hatta rahatsız ediyor. Aslında bu ruh halinin adı var. Sömürge ülkelerinin insan tipi, istisnalar hariç, aynen böyle. Yani bunlar sömürgeci aydınlar ve insanlar...
İç dünyalarında, kendi ayakları üzerinde duramayan, bağımlı, Müslüman hassasiyetlerle davranmayan, güçsüz bir devlet var. Buna inanıyor ve adeta iman ediyorlar. Bu eziklik kendilerine öğretilmiş. Maalesef ülkemizde böyle bir insan tipi var. Kim öğretti? Nasıl bu hale geldiler? Ayrı bir yazının konusu hatta yazı dizisi yapmak lazım... Her neyse iddialı, tam bağımsız ve mutlak eşitlikçi bir Türkiye bu insanları korkutuyor.

ULUSALCI GÖRÜNÜMLÜ AMERİKANCILAR...
Ülkemizdeki bu insanlara göre, ABD ve AB ile ilişkiler asla tam bağımsız ve eşit seviyede yürüyemez. Tabii lafa gelince asla durumlarını böyle takdim etmezler.
Hatta kendilerini tam bağımsızlıkçı, ulusalcı falan diye tanımlarlar. Vatan sevgisi, ulusalcılık mevzularında mangalda kül bırakmayanlar bir bakıyorsunuz Amerika'nın çıkarları için çalışıyorlar.
Suriye'de olanlar için habire kendi devletini, Türkiye'yi suçlayanlar, ABD, Rusya ve AB'ye 'Sizler burada ne arıyorsunuz?' bile demiyorlar. 15 Temmuz ile ABD, AB, NATO ilişkileri hakkında tek bir laf dahi etmediler. Bunlara sığınan FETÖ mensuplarını, neden koyunlarına alıp seviştiklerinin hesabını sormadılar.
FETÖ'ye düşmanmış gibi yaparlar fakat onunla acımasızca savaşan AK Parti'ye, Recep Tayyip Erdoğan'a savaş açarlar.
Yani aslında bal gibi FETÖ'cüdürler...
Sonuç olarak, aslen ABD ve genelde Batı çıkarlarını savundukları halde onlara karşıymış gibi görünmeleri gerekiyor...

ECDADINDAN NEFRET EDENLER...
Bir de ecdadından nefret edenler var.
Bilimde, teknikte, sanayide, tıp alanında dünyadaki var olan seviyenin önemli bir bölümünün temelinde Türkler'in, Müslümanların buluş ve icatlarının olduğu gerçeği de bu insan tipini rahatsız ediyor. Hani dilim varmıyor söylemeye ve yazmaya ama sanki üzülüyorlar.
Medeniyeti Batı'dan başlatıyorlar ve oradan ibaret kabul ediyorlar. Türkler'in ve Müslümanlar'ın icat, buluş, fikir ve eserleri bu insanlara göre yok hükmünde. Zaten haberleri de yok.
Savunmayı, inanmayı ya da gururlanmayı bırakınız, haberleri bile olmuyor. Kaldı ki öğrendiklerinde de küçümsüyor, değersiz görüyor ve aşağılıyorlar. Osmanlı medeniyeti ve asaleti, büyüklüğü, kasten kavga ettikleri bir başka değer. Koskoca bir geçmişin tamamını çöpe atmadılar mı? Kötülemediler mi? Aşağılayıp millettin geri kalanına da öyle öğretmeye çalışmadılar mı? Daha geçtiğimiz aylarda CHP Genel Başkanı da Osmanlı sanayisini aşağılayan cümleleri ile gündemde değil miydi? Zaten o ülkemizdeki bu insan tipinin bir örneği...
CHP de bu insanların siyasi partisi...