Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 20 Ocak 2018

Birlik vakti

Türkiye'nin niyetini açıkça beyan etmesinden sonra Washington'da gözle görülen bir panik havası var. Dışişleri Bakanı Tillerson her ne kadar "Yanlış anlattık, yanlış anlaşıldık" gibisinden cümlelerle tansiyonu düşürmeye çalışsa da işler perde önünde göründüğü gibi değil... Klavyenin başına geçtiğimde saat 15:45'ti...
Hazırlıklar sürüyor ancak AFRİN HAREKATI başlamamıştı. Belki yazı sizin önünüze geldiği saatlerde TÜRK ASKERİ
AFRİN 'e girmiş olacaktı. Artık herkesin gözü kulağı AFRİN 'de ve TÜRK ORDUSUNUN hareket tarzında!
Herkes yazıyor, çiziyor!
Amerika Birleşik Devletleri Türkiye'yi neden karşısına alıyor? Derdi ne? Amacı ne? Bir müttefik bunu yapar mı?
Açalım... Açık ve net olarak gidelim...
İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI'ndan sonra ABD hem Avrupa'ya hem bize geldi. NATO ile ŞAL gibi üzerimize çullandılar. 1960, 1971, 1980, 28 Şubat DARBELERİNİN PARMAK İZİ onlara aitti! 15 Temmuz'da ise çuvalladılar! Canımız yandı ama başarılı olamadılar! ABD'nin dünya ölçeğindeki rakibi ÇİN 'di! İkiz Kuleler'e kendileri vurdu! Dönüp Irak ve Afganistan'a girdiler. Amaç Çin'in AVRASYA'ya, oradan da AFRİK A'ya sıçramasını engellemekti. İran birinci hedefti.
İçimizdeki YAPILARLA TÜRKİYE ele geçirilecek, CUMHURİYET'in KOD'ları değişecek ve KÜRTLER 'le yeni bir DEVLET kurulacaktı... STRATEJİK ORTAK "ortağız" diyor ancak "ortak" gibi hareket etmiyordu. İçten operasyonlarla kumandayı ele almak için adım atıyordu. Son 6-7 yıla bakın!
Gelmedikleri YÖN kalmadı. Her yerden saldırıp ANKARA'yı ele geçirecek, sonra da kendi politikalarına uygun isimlerle yürüyeceklerdi. "ORTAKLIK" diyorlar ama gereğini yapmıyorlardı! Türkiye'yi MUZ CUMHURİYETİ gibi görmeye devam edince kullandıkları yapılar bir anda çökertildi. EMNİYET, ASKER , BÜROKRASİ, İŞ DÜNYASI, SPOR yani nerede ne kadar adamları varsa önemli bir bölümü tasfiye edildi. 15 Temmuz'dan sonra ise içeride yapacakları çok şey kalmamıştı...
Ancak TÜRKİYE üzerinden sahneye koydukları oyundan vazgeçmeyeceklerdi, niyetleri de yoktu!1 990'daki IRAK operasyonundan beri ABD bölgedeki bütün KÜRTLER 'i bir araya getirip büyük bir oluşum istemektedir! Irak'a girip KÜRTLER 'i ayırdılar ve korudular. Sonra DEAŞ'ı meydana getirdiler. KORKU FİLMİ GİBİ VİDEOLARLA insanları titrettiler, sonra alan açtılar. DEAŞ geliyor, alıyor ve YPG'ye teslim ediyordu. Kürt olmayan SURİYE 'nin kuzeyi de hazır edilmişti. Kuzey Irak ve Kuzey Suriye KORİDOR için kullanışlı hale gelmişti.
Sırada İRAN vardı! DEAŞ ile YPG ile İran da karıştırılacak ve oradaki KÜRTLER de bu yapıya eklenecekti. Ardından elbette operasyon gelip bizim kapımızı dayanacaktı. Bizden alacakları ile KÜRT DEVLETİ İNŞA EDİLECEKTİ...
İlk planda bütün bu operasyonları TÜRKİYE ile yapmayı düşündüler.
Ancak hedeflerini sıralarken bile bize operasyon çekiyorlardı. Son birkaç yıla bakın, görürsünüz! Bu hamleler iki ülkeyi birbirinden iyice uzaklaştırdı...
Güven azaldı.
ABD zaten yıllardır PKK baskınlarına destek vererek Ankara'ya "PKK'yı silahla yok edemezsiniz. Arkasında biz varız.
Oturun anlaşın!" diyordu. AKTÜTÜN ve DAĞLICA baskınları gibi eylemlerle...
ÖCALAN da bu münasebetle veriliyordu.
Kenya'dan alınıp getiriliyordu! Gelecekteki SİYASİ İKLİMİ oluşturmak için...
Ankara BARIŞ SÜRECİNİ bu nedenle başlattı. Ancak "ORTAK" arkadan hançerlemek için her fırsatı kolluyordu...
Neticede ipler kopacaktı, koptu! Ancak ABD, ORTADOĞU'da olamazsa ayakta kalamazdı... YPG ve DEAŞ bu nedenle üretildi... Pentagon; Türkiye, Irak, Suriye ve Katar için yani İPEK YOLU'nun en önemli ülkeleri için arkada kalarak bir ordu meydana getirdi!
Herkesin gözleri önünde... Amaçları bu ülkeleri ele geçirip ÇİN 'i kontrol etmekti. Çin'e petrolü de gazı da istediği miktarda vererek diz çöktüreceklerdi...
ASIL KAVGA BUYDU! DÜNYANIN PATRONLUĞUNU KAYBETMEK İSTEMİYORLARDI!
ABD Genelkurmay Başkanı Dunford, DEAŞ'a 100 ülkeden 45 bin teröristin katıldığını söyledi. YPG'ye ise 145 ülkeden 20 bin teröristin geldiği SIR değil! 145 ülkenin bir noktada buluştuğu bir örgütü dikkatle incelemek şarttır! 145 ülkenin istihbarat kurumlarının YPG ile iç içe olduğunun da bir kanıtıdır bu. DEAŞ için de aynı durum geçerli. İstihbarat kurumlarının olmadığı bir terör örgütü yaşayamaz. YPG büyük ortak payda!
Türkiye'nin Afrin'e gireceğini bütün dünya biliyor!
NET!
ABD'nin San Diego şehrinin sınırında yer alan Meksika kenti Tijuana'da 200 bin kişilik bir grup faaliyet göstermeye başlasa, ABD'den de toprak alacaklarını açıklasa Washington'ın tavrı ne olur? Elbette operasyon düzenler.
Peki Tijuana'da varsaydığımız terör örgütüne Türkiye binlerce TIR silah gönderdiğini kabul etse Washington ne yapar?
O-PE-RAS-YON! Biz de bunu yapacağız!
Türkiye Afrin'e girecek. ABD bunu çok net biliyor. Türkiye'nin operasyonundan sonra ABD'nin izleyeceği politikanın ne olduğunu ise kimse bilmiyor. Türkiye'ye karşı nasıl bir plan hazırlandı? Türkiye'yi ne gibi suçlarla uluslararası arenanın önüne atacak? Yakında anlayacağız.
Hepimiz biliyoruz ki ABD öyle ya da böyle TÜRKİYE 'yi hedef aldı. Bu nedenle bir'den fazla hamlenin yer aldığı bir satrancı başlattılar! Türk askeri asla ve kat'a oralarda ABD askeriyle karşı karşıya gelmeyecektir. Ancak Türk askerinin yürüyüşünden sonra ULUSLARARASI ARENADA, ABD'nin çığlıklarını duymak çok muhtemeldir! Amaçları ÇOK ULUSLU MÜDAHALEYE GİDEN KAPIYI ARALAMAK OLACAKTIR!
Türkiye'yi kendisinin dışında diğer ülkeler için de hedef haline getirmeyi isteyecektir.
DIŞ POLİTİK AYA BAKTIĞIMZDA BU ÇEVRE LEMENİN ADIMLARINI GÖRMEK MÜMKÜN !
ABD'nin bölgede neden YPG'yi müttefik seçtiğine gelelim... Cevabı çok basit.
YPG, sadece Suriye için geçerli bir örgüt değil. Suriye'nin dışında Türkiye, Irak ve İran'da bile altyapısı olan bir örgüt.
Türkiye, Irak ve İran'dan YPG'ye 34 bin kişi katıldı. Suriye'de içsavaşın başlamasından çok önce YPG'nin bugünkü halini alacağı belliydi. ABD bunu programlamıştı. Bilgisayarının OPEN tuşuna basıldı ve 2018 Ocak tarihine geldik. Amerikan ordusunun tüm birimleri Ortadoğu'ya kilitlenmiş durumda. Kuzey Kore masadaki bir aperatif. Masadaki en önemli yiyecekler Ortadoğu'da. O nedenle ABD'li her yetkili her konuşmasına Ortadoğu ile başlıyor. Bu hiç olmamıştı.
Şu an CIA ajanlarının yüzde 57'si Ortadoğu'ya kaydırıldı. 3 yıl önce bu karar alındı ve ajanlar Ortadoğu ülkelerine geçti.
Sıradan bir hamle değildi bu! Ayrıca kaos ortamlarında çok etkin olan sivil kadroların da büyük bölümü yaklaşık 3 yıldır Ortadoğu'da... Yazılabilecek daha çok şey var! Ama kısaca ABD'nin niyeti bu! YOK OLMAMAK İÇİN ORTADOĞU'DA BAŞKALARINI YOK ETMEYİ KAFALARINA KOYMUŞLAR...
Ancak işler hiç de onların istediği gibi gitmeyecek. BAKIN; KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESECEĞİZ!
Dışarıda düşmemizi, takılmamızı, yuvarlanmamızı bekleyen sadece Amerika değil! Evet onlar ilk sırada! Ancak pek çok DEVLET "TÜRK LER BİR YERE SERİLSE!" diye iç geçirmekte! İçeride bazıları hala olayın ciddiyetinin farkında değil. CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK BASINCI ile karşı karşıyayız.
Kaç zamandır "BİR VE BÜTÜN olalım" diye yazıyorum... Şimdi bu vakit! Laboratuvarda üretilmiş ve bizi ayıran İDEOLOJİK saplantılara son verme zamanı! Yarın olmaz, bugün!
Biz onların tahmin ettiğinden çok daha büyük bir milletiz. Yan yana gelince yapamayacağımız bir şey yok! Bunu tarihte gösterdik. İyi bilirler... Adamlar geldiler, gitmeye niyetleri yok! Biz göndermezsek de burada kalacaklar. İRAN, IRAK ve SURİYE'DEKİ KÜRTLER 'i bir çatı altına toplayıp sonra iç huzurumuzu hedef alacaklar! Bunu bekleyecek halimiz yok!
Bilgisayarda kurdukları DEVLETİN BAŞKENTİ AFRİN 'i oyundan çıkaralım.
Bu defter açılmadan kapansın!
KEŞKE OLAYLAR BU NOKTAYA GELMESEYDİ. AMA GETİR DİLER ... "SINIRLARINIZIN DIŞINDA BİR SORUN VARSA BUNU GİDERMENİN EN AKILLICA YOLU SINIRLARINIZI GENİŞLETMEKTİR ..."
Geri sayım başladı...
İnşallah ABD hatasını anlar da son anda Türkiye'nin önemini ve büyüklüğünü hatırlar.

NOT: Unutmayalım, doğrudan karşımıza çıkma cesaretini gösteremezler!
MASADA da HER TÜRLÜ oyunu yapacaklardır. Buna da hazırlıklı olalım...