Tarihi 14 Ocak 2016

Haydi gençler uçuyoruz

Yönetim Kurulu Başkanı Aycı açıkladı: Bu yıl 4 bin THY'ye, bin 500 de yan kuruluşlara eleman alacağız. Çalışanlarımıza performans ödülü de gelecek

Türkiye'nin gözde markalarından Türk Hava Yolları (THY), büyüdükçe istihdam açmaya devam ediyor. Hem 2016 hem de 2023 için hedefler belirleyen THY, bu yıl 5 bin 500 yeni eleman almak için düğmeye bastı. Önceki gün THY Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı İlker Aycı ile sohbet imkanı bulduk. Hedeflerini bizimle paylaşan Aycı, hem gençlere hem de şu an çalışanlara müjdeler veriyor. İlker Aycı, 2016 için öncelikle 43 yeni uçak alımı yapacaklarını söyleyerek başlıyor konuşmasına. Böylece 2015 sonunda 299 olan uçak sayısı, bu yıl 339'a çıkacak. Bunlar 240 dar gövdeli, 87 geniş gövdeli ve 12 kargo uçağından oluşacak. 43 yeni uçağın finansmanını tamamladıklarını belirten İlker Aycı, filonun büyümesi ile personel ihtiyacı oluştuğunu belirtiyor ve THY'de çalışmak isteyen yüzbinlerce gence şu müjdeyi duyuruyor:

'EN İYİ ÜCRET BİZDE'
"Bu yıl personel sayımızı yüzde 19 artıracağız. Türk Hava Yolları bünyesine kabin memuru, pilot ve diğer görevliler olmak üzere 4 bin yeni eleman alacağız. Yan kuruluşlar ve teknik personel için de bin 500 kişilik kadro açılacak..." İlker Aycı, mevcut çalışanlarla ilgili de güzel haberleri veriyor: "Herkesin hak ettiği ücreti vermeye çalışıyoruz. Türkiye'de sektörde en iyi ücret veren şirketiz. Dünyada da en iyi ücret verenler ligindeyiz. İştiraklerle birlikte 50 bine yakın çalışanımız var. Onların en iyi şartlarda çalışmasını arzu ediyoruz. Yönetim Kurulu'nda aldığımız bir kararla performansa dayalı bir ücret sistemi de getireceğiz. THY Teknik'te toplu iş sözleşmesi yaptık. Enflasyonun üzerinde zamlar oldu. THY için de toplu sözleşme sürecini Mart'a kadar tamamlayacağız. En iyi şartlarda, çalışanımızı memnun edecek bir sonuç alacağımıza inanıyorum."

72.4 MİLYON YOLCU
20 bin 946 çalışanı, 299 uçaklık filosuyla
uçuş yaptığı 284 hatta hizmet eden THY, 2015'te 61.2 milyon yolcu taşıdı. Yolcu sayısını yüzde 11.8 artıran şirket, henüz netleşmese de 2015 yılını 11 milyar dolarlık gelirle kapatacak gibi görünüyor. İç hatlarda 30.6 milyon, dış hatlarda 40.8 milyon olmak üzere 2016'da toplam 72.4 milyon yolcu taşımayı hedefleyen THY, yolcu sayısını yüzde 18 artırmayı; doluluk oranını ise yüzde 77.9'dan yüzde 78.2'ye çıkarmayı hedefliyor.

3. HAVALİMANI BİZİ BÜYÜTÜR
İlker Aycı'ya, İstanbul'un 3. Havalimanı'nın kendileri açısından getirilerini soruyorum. Aycı, yeni havalimanının bir an önce devreye girmesi gerektiğini belirtip, şöyle devam ediyor: "Yolcu memnuniyeti açısından ve hedeflerimiz açısından yeni havalimanı çok önemli. Bizim hizmet kalitemiz artacak, ve koyduğumuz hedeflere ulaşmamız kolaylaşacak. Bugün Atatürk Havalimanı'nın yapısı dolayısıyla yapamadığımız birçok yeniliği gerçekleştireceğiz."

FİLO GENİŞLİYOR



KAR YAĞACAK
Aycı, THY'nin hedeflerini anlatırken, bir hava tahminini de bizimle paylaşıyor. Önümüzdeki hafta kar beklendiğini söyleyen Aycı, olumsuz hava şartlarından etkilenmemek için bir meteoroloji ekibi kurduklarını belirtiyor. Böylece önceden tedbir alabildiklerini anlatan Aycı, önümüzdeki hafta beklenen kar yağışı için de hazırlık yaptıklarını vurguluyor.

PERSONEL ARTIYOR


40 SANİYEDE BİLET
2016'nın müşterinin gönlünü alacakları bir yıl olacağına vurgu yapan Aycı, rezervasyon ve bilet satışı sisteminde köklü bir değişikliğe gideceklerini kaydediyor. Sistem sayesinde akıllı telefonla 40 saniyede rezervasyon yapmak mümkün olacak.