Tarihi 6 Ocak 2016

Gaz meselesi

Geçtiğimiz yılın en gurur verici olaylarından birisi şüphesiz yerli otomobil ile ilgili prototiplerin açıklanmasıydı...
Hatırlayın Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın kamuoyu ile paylaştığı bu prototipler, 'birileri'nde 'GAZ' yapmıştı.
Önce bunu küçümsemeye kalktılar, olmadı. 'Yapamazsınız' korosu kurmaya çalıştılar, tutmadı.
İtibarını yok etme derdine düştüler, millet gösterdiği ilgi ile cevaplarını verdi... Sonunda seslerini kesmek zorunda kaldılar...
Doğmamış bir çocuğu katletmeye kalkıyorlar...
Mesele üzüm yemek değil ki, bağcı dövmek. 'Siz nasıl olur da bunu başarırsınız' hazımsızlığı... Çünkü ağa babaları öyle istiyor ve bilinç altlarına yerleştiriyor...
Milli olamayan bu 'Tİ P'leri eleştirdiğimizde de, "Biz gazetecilik yapıyoruz" diye ortaya atıldılar. Sevsinler senin gazeteciliğini... Neyse, bu sinek vızıltıları olsa da kervan yürüyor.
Pazartesi günü Haber Müdürümüz Mevlüt Yüksel imzalı bir özel haber okudunuz TAKVİM 'de. Yerli otomobil operasyonunun başına Toyota Türkiye'nin eski CEO'su Orhan Özer'in getirileceği yolundaki gelişmeler yer aldı haberde. Otomotiv sektöründe çok konuşulan bu haberin ikinci bölümü de bugün sayfamızda.
Otomobil fabrikasının yeri de belli oldu, işi yürütecek 'Babayiğit' de...
Biz 'birileri'ne inat araba da yapacağız, savunma sanayinde de büyüyeceğiz.
Ne demiştik; bakmayın siz 'çok bilmiş' takımının ihanet çabalarına...
Kervan yürüyor...

AGİ'DE ŞOK YOK

Asgari geçim indirimi (AGİ) yeni asgari ücretle birlikte artacak. Her çalışan bunu alıyor. Hesaplamada bir değişiklik yok. 'Şok, AGİ asgari ücretin içinde' türü haberlere itibar etmeyin. Şok filan yok. Zaten bekar işçi için hesap hep böyle oluyordu, yine böyle oluyor. Çocuk sayısı arttıkça AGİ farkı asgari ücrete ekleniyor.