Tarihi 13 Mayıs 2015

İstikrara yatırım

'Türkiye'den yabancı yatırımcı çıkacak' iddialarına bir cevap da Mercedes'ten geldi. Türk Direktörler Kurulu Başkanı Genes, 'Türkiye'ye güveniyoruz, yeni yatırımlar planlıyoruz' dedi


Lobilerin
ve işbirlikçilerin tüm propagandalarına rağmen, yabancı yatırımcıların Türkiye'ye güveni devam ediyor. 'Yabancılar Türkiye'den çıkıyor' iddialarına bir cevap da dünya devi Mercedes'ten geldi. Sorularımızı cevaplandıran Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes, Türkiye'nin potansiyeline inandıklarını belirterek, "Türkiye'de yatırım yapmaya devam edeceğiz" dedi.

5 BİN 700 KİŞİYE İŞ
Türkiye'nin hem üretim hem de satış hacmi olarak Daimler dünyasında çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Rainer Genes, şöyle devam etti: "Mercedes-Benz Türk olarak 48'inci yaşımızı kutluyoruz. Bu süre içinde Türkiye'ye yaptığımız toplam yatırım 885 milyon euroya ulaştı. Aksaray Kamyon Fabrikası'na 130 milyon euroyu bulacak yeni bir yatırım yapıyoruz. Bu kapsamda 2014'te 21 milyon euroluk bölümünü gerçekleştirdiğimiz bu yatırım planını 2015 sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Sadece 2014'te Hoşdere Otobüs Fabrikası'na da 23 milyon euroluk bir yatırım yaptık. Ayrıca Türkiye'de yetişmiş uzmanlar sayesinde bugün Daimler'in Ar-Ge ve IT üssü konumuna geldik. Otobüs ve kamyon üretim tesislerimiz ve Ar-Ge merkezimiz ile Daimler dünyasındaki en önemli lokasyonlardan biriyiz. 5 bin 700 kişiye istihdam sağlıyoruz."

'MEYDAN OKUDUNUZ'
Türkiye'nin yerli otomobil yapacak uzmanlığa ve sermayeye sahip olduğunu belirten Genes, "Sıfırdan yeni bir marka kurmak kolay değil. Ancak dünyada çok büyük şirketlerle rekabet düşünülürse, 'çok büyük meydan okuma' diyebiliriz.
Yerli marka büyük hacme ulaşmalı ve sadece iç pazara değil, yurt dışına da yönelik olmalı" dedi. Yaklaşan seçimlerle ilgili soruları da cevaplandıran Genes, "İstikrarlı bir iş ortamı için sürprizlere yer yok. Bu yüzden istikrarın sürmesini bekliyoruz. Biz Türkiye'ye sadece araç satışı olarak bakmıyoruz. İmalatımızı da Türkiye'ye getiriyoruz. Türkiye'nin geleceğine ve potansiyeline güveniyoruz" dedi. Hükümetin üretime büyük destek verdiğini belirten Genes, bundan memnuniyet duyduklarını söyledi.

MERCEDES-BENZ'İN KALBİ 100 YAŞINDA
1915 yılında uçak motoru üretimi için kurulan ve ilk otomobile 1919'da hayat veren Mercedes- Benz Sindelfingen Fabrikası, 100'üncü yaşını kutluyor. Günde 2 bin 200 adet otomobil üretilen Sindelfingen Fabrikası, 2015 yılı içinde 20 milyonuncu Mercedes-Benz markalı otomobili banttan indirmeye hazırlanıyor. Sadece 2014 yılında, 1.5 milyar eurodan fazla yatırımın gerçekleştirildiği Sindelfingen, Mercedes- Benz'in tüm dünyadaki en büyük üretim ve teknoloji merkezi olarak hizmet veriyor. 35 bin kişinin çalıştığı fabrika, araştırma-geliştirmeden tasarıma kadar Daimler AG ve Mercedes- Benz otomobiller için en önemli bölümlerin tamamını bünyesinde bulunduruyor.