Demir FEYİZOĞLU

DEMİR FEYİZOĞLU

Tarihi 17 Aralık 2015

TOSFED'in yeni başkanı Serkan Yazıcı

Bir süre önce görevden alınan Metin Çeker'in yerine Tosfed Başkanlığına Türkiye eski ralli şampiyonlarından Serkan Yazıcı seçildi. Çeker'in görevden alınması üzerine fevkalade kongre kararı alınmıştı. Ankara'da gerçekleştirilen seçim sonunda oylamaya katılan 175 üyenin 111'inin oyları ile Yazıcı başkanlığa seçildi. Ülkü ise 61 oy alabildi. Olağan kongreye kadar 10 aylık süre için seçilen 44 yaşındaki Bursa doğumlu Serkan Yazıcı, 1989 yılında başladığı otomobil sporları kariyerinde tam 4 kez Türkiye şampiyonluğunu kazanmış, 2000 yılında da Dünya Ralli Şampiyonası'nda ülkemizi temsil etmişti. 2011 yılında sporculuk hayatına aktif olarak ara veren Serkan Yazıcı, son dönemde genç sporcu Can Tolon'u destekleyerek otomobil sporlarından kopmamıştı. Grand Yazıcı Hotels'in de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Yazıcı evli ve 1 erkek çocuk babası. Seçildikten sonra konuşan Serkan Yazıcı, kısa ve uzun vadeli yol haritası hazırladıklarını belirterek, Avrupa'da daha da etkin olacaklarını söyledi. Otomobil sporlarında yeni bir dönemin başlayacağını da ifade eden Yazıcı, genç vizyonun spora çok şey katacağına inandığını söyleyerek, "Hedefimiz gençleri bu spora daha etkin şekilde sokmaya çalışmaktır" dedi.

YENİ YÖNETİM LİSTESİ
Serkan Yazıcı'nın yeni yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: Başkan: Serkan Yazıcı. Üyeler: Eren Üçlertoprağı, C.Onur Sürmeli, Ömer Tolon, Mustafa Sak, Nural Pekgüzel, Nisa Bozkurt ve Oktay Kaynarca.

AKKAFA KARDEŞLER GÜLDÜ
Hayata Bağış Offroad Yarışı" İstanbul Park'ta gerçekleştirildi. Yarışın sonunda Caner-Malik Akkafa kardeşler birinci oldu. Sınıf 1'de Deniz Dağlı- Hür Semih Noyan, S2'de Ali Günpay-Cengiz İnceli, S3'te Akkafa kardeşler ve S4'te de Keskin-Toker ekibi birincilikleri paylaştılar.

ZAFER , ONAT TEKKENAR'IN
Yerli yarış otomobili Volkicar'la düzenlenen, V2 Challenge'in ikinci raundu Körfez Pisti'nde yapıldı. 17 yaşındaki genç yetenek Onat Tekkenar yarışı birinci olarak bitirdi. İkinci Berk Durak ve üçüncü de Can Altınok oldu. İlk yarışın galibi ve genel klasman lideri Serhan Kayalar ise yarışı 42.tamamladı. Yarışlara katılan Fenerbahçeli Gökhan Gönül'ün eşi, yarışta tek kadın pilot olarak finişe ulaştı.