Demir FEYİZOĞLU

DEMİR FEYİZOĞLU

Tarihi 12 Kasım 2015

Lassa Volkicar'da Tolon şampiyon

2015 Lassa V1 Challenge Volkicar yarışlarının finali İzmit Körfez Pisti'nde gerçekleştirildi ve Can Tolon sezonu şampiyonlukla kapadı.
Eski şampiyonlardan Volkan Işık'ın tasarlayıp, ürettiği gerçek bir yarış otomobili olan Volkicar otomobillerinin katıldığı yarışlara 20 ünlü pilot katılıyor.
Çeşitli şehirlerde ve de şehir merkezlerinde yapılan yarışları bu sayede büyük bir kalabalık da heyecanla izleme olanağı buluyor.
Bu sezon yapılan 6 yarışta topladığı puanlarla rakiplerini geride bırakan ve 3. kez şampiyon olan Can Tolon, bu 6.ayakta temkinli bir yarış çıkardı.
Zira burada alacağı 4 puan kend isine yetiyordu şampiyonluk için. Can Tolon Körfez'deki son yarışta 3. olurken istediği puan ve şampiyonluğa da ulaşmış oldu. Yarışta ise ilk sırayı genç pilotlardan Göksün Erkek ve ikinci sırayı da Ali Türkkan aldı. Aynı zamanda Erkek 10 bin, Türkkan 4 bin ve Tolon 2 bin liranın da sahibi oldular. Ancak daha önceki yarışlarda topladığı puanlarla genel klasmanda 2015 şampiyonluğunu Can Tolon alırken, ikinci sırada Burak Çukurova ve üçüncü sırada da Yağız Avcı yer aldı. Körfez Pisti'nde (3 yarış) başlayıp İzmir Ülkü Pisti (2 yarış) ve Aydın'da devam eden 2015 Lassa V1 Challenge de, Körfez'deki bu 6.yarışla sezonu kapamış oldu.

TOSFED PİST KUPASI'NDA ÇEKİŞME
2015 TOSFED Pist Kupası'nın 3. ayağı İzmir Ülkü Yarış Pisti'nde 2 yarış üzerinden gerçekleştirildi.
1. kategoride birinciliği Peugeot 106 GTi ile Mehmet Yeğen, ikinciliği de Uygar Bilgili aldı. Kategori 2'de ise VW Polo TDi ile Muhammed Ali Ülkü ilk sırayı, Yağız Gedik de ikinci sırayı aldı.

RALLi FiNALi BU HAFTA
2015 Ralli Türkiye Şampiyonası'nın finali bu hafta sonu yapılacak. 36. İstanbul Rallisi olarak Cumartesi ve Pazar İstanbul Park Otopark Pazarı'ndaki final yarışlarından sonra 2015'in şampiyonları belirlenecek.

SERKAN YAZICI ADAY OLACAK
4 türkiye Ralli Şampiyonluğu bulunan ünlü yarışmacı Serkan Yazıcı, 5 Aralık'ta yapılacak olan TOSFED Genel Kurulu'nda başkanlığa aday olacağını açıkladı.