Yetiştiren paraya para demiyor: Altın yanında solda sıfır kalır! Tarlada 25 TL, tabakta 350 TL'den satılıyor!

Türkiye'nin verimli toprakları arasında, Aydın ili özellikle enginar üretimi ile ön plana çıkıyor. Bölgedeki çiftçiler için enginar, adeta bir baş tacı niteliğinde; o kadar ki, bu değerli sebze "yeşil elmas" olarak anılıyor. Aydın'da, tarlaların yeşil örtüsünü süsleyen enginarlar, üreticilerin en gözde ve karlı ürünlerinden biri haline gelmiş durumda. Tarladan sofraya uzanan yolculuğunda enginarın fiyatı, tarlada 25 TL iken, restoranlarda bir tabağı 350 TL'ye kadar ulaşabiliyor.

Aydın, Türkiye'nin enginar ihtiyacının yüzde 42'sini karşılıyor. Hasat zamanı geldi. Tarlada bir enginar 20 TL. Ama lokantalarda bu fiyat 400 TL'ye kadar çıkabiliyor. Bir üreticiye göre, enginar artık lüks bir ürün ve fiyatlar biraz yüksek.

GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.