Tekasür suresi - Tekasür suresi okunuşu, Türkçe anlamı ve fazileti! Tekasür suresi kaç ayet?

Tekasür suresi - Tekasür Suresi, insanların dünyevi zenginlikler ve maddi kazanımlarla olan derin meşguliyetlerini ele alır. Bu sure, bireylerin nasıl mal ve mülk peşinde koşarak hayatlarının asıl amacını unuttuklarına dikkat çeker. İçerdiği mesajlarla, dünya hayatının geçiciliği ve ahiretin ebedi gerçekliği arasındaki kontrastı vurgular. Sure, ölümün kaçınılmaz olduğunu ve dünya hayatındaki tüm varlıkların ölümle birlikte değerini yitireceğini hatırlatır.

Giriş Tarihi 02 Mart 2024, 19:46 Güncelleme 02 Mart 2024, 19:46
Tekasür suresi - Tekasür suresi okunuşu, Türkçe anlamı ve fazileti! Tekasür suresi kaç ayet?

İÇİNDEKİLER

Tekasür suresi - Tekasür suresinin bahsettiği konu dünyevi varlıklardır. İnsanların dünyevi olaylara ve mallara kendilerini kaptırdığı anlatılır. Bu malların geçici olduğundan bahseder. Surede esas önemli olayın diğer dünya olduğu anlatılır. Ölümden sonraki yaşama vurgu yapar. Ölünce dünyadaki varlıkların burada kaldığı, ahiret hayatında malların gitmediği ifade edilir. Allah kendisine iman edenlerin ve dünyevi mallara kendini kaptırmayanların ahiret hayatında mükafatlandırılacağı anlatılır. Gerekli şekilde yaşayıp ahiret hayatına yatırım yapılması gerekir. İyi kul olanların sonsuz ödüllerden faydalanacağı anlatılır.

👉Tekasür Suresinin Okunuşu, Türkçe Anlamı Ve Fazileti
Tekasür suresi kibrin kötü olduğu ifade edilir. Kısa olan sure ezberlenmek için de kolaylaştırıcıdır.

👉Tekasür Suresi Kaç Ayet?
Tekasür suresinin ayet sayısı 8'dir.

👉Tekasür Suresi Nasıl Okunur?
Tekasür suresinin Arapça okunuşu şöyledir:
• Bismillahirrahmânirrahîm.
• Elhakümüt tekasür.
• Hatta zürtümülmekabir.
• Kella sevfe ta'lemun.
• Sümme kella sevfe ta'lemun.
• Kella lev ta'lemune ılmel yekıyn.
• Le teravünnelcehıym.
• Sümme leteravünneha aynelyakıyn.
• Sümme le tüs'elünne yevmeizin anin neıym.

👉Tekasür Suresinin Türkçe Anlamı Nedir?
Tekasür suresinin Türkçe meali şöyledir:
• Çoklukla övünmek sizi, kabirlere varıncaya (ölünceye) kadar oyaladı.
• Hayır; ileride bileceksiniz!
• Hayır, Hayır! İleride bileceksiniz!
• Hayır, kesin olarak bir bilseniz...
• Andolsun, o cehennemi muhakkak göreceksiniz.
• Yine andolsun, onu gözünüzle kesin olarak göreceksiniz
• Sonra o gün, nimetlerden mutlaka hesaba çekileceksiniz?

👉Tekasür Suresinin Fazileti Nedir?
Tekasür suresi kabir hayatı için oldukça önemlidir. Kabir azabında yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırmak için sure bol bol okunmalıdır. Tekasür suresinin faziletleri şöyledir:
• Baş ağrısı yaşayanlar sureyi okuduğunda ağrıları hafifler. Sürekli olarak baş ağrısı yaşayanlar namaz kılarken sureyi okumayı alışkanlık haline getirmelidir. Surede yer alan ifadeler şifalandırır. Kim baş ağrısı şikayeti yaşarsa Allah'a sure ile birlikte dua ettiğinde ağrıları hafifler. Aynı zamanda zihinsel yorgunluğu da iyileştirici etkilere sahiptir. Mental olarak kendini yorgun hissedenler sureyi okuduklarında yorgunlukları azalır.
• Maddi olarak zorluk yaşayanların hayatlarında bereket kapıları açılır. İş bulmada sıkıntı yaşayanlar sure sayesinde daha kolay iş bulabilir. Surenin faziletlerinden bir tanesi bereketli yaşamın olmasıdır. Aile içinde okunduğunda ailedeki bireyler daha ferah yaşar. Yaşam konforu artar. Ek gelir bekleyenler işlerinde ek gelir elde ederler. Maddi olarak sıkıntı yaşayanlar borçlarını daha kolay ödeme imkanı bulabilir. İş yaşamındaki kazançta da artma olur. Maddi sıkıntı yaşayanlar pes etmeden her gün Allah'a sure ile dua etmelidir. Namazlarda düzenli olarak Tekasür suresini okuyanlar bereketli bir döneme girer.


• Kötü gözlerden ve nazardan korunmak için etkilidir. Düşmanlardan korur. Düşmanların yapacakları zararları engeller. Tekasür suresi kötü niyetli insanların planlarını da engeller. Kötülüklerden korunmak ve yaşamda huzurlu olmak için sure okunmalıdır. Sure evden çıkmadan önce okunduğunda etkileri uzun süre devam eder. Gün boyu kötü insanlardan korunmak için surenin okunması alışkanlık haline getirilmelidir. İnsanların olumsuz enerjilerinden korunmak için de sure okunabilir.
• Sure yağmur yağdığı vakitlerde okunduğunda sevap kazandırır. Allah yağmur zamanı okunması halinde kullarına sevap verir.
• Sevap işlemek isteyenler sureyi bol bol okumalıdır. Yapılan iyiliklerle birlikte Allah'ın hikmetini kazanmak için sure etkilidir. Surede yer alan her kelime Yüce Allah ile aradaki bağın daha güçlü olmasına destek olur. İman kapılarını açar.
• Ahiret hayatının kolaylaşması ve güzelliklerle geçmesi için kulların ibadet edip dua etmesi gerekir. Ahiret hayatındaki zorluklardan korunmak için Tekasür suresinin okunması faydalıdır. Her gün düzenli olarak dua edenlerin kabir ve ahiret hayatı güzelleşir. Allah kendisine iman edenlerin yanında yer alır. Kabir azabından Allah'a sığınmak isteyenler surenin faziletlerinden faydalanabilir.
• Allah kendisine ibadet edelerin yanında olur. Onun sevgisini kazanmak için sure okunabilir. Surenin faziletleri arasında Allah'ın memnun olması gelir. Yaradanın sevgisini kazanmak için bir yandan ibadetler yapılmalı diğer yandan da dua edilmelidir. Tekasür suresini okuyanlar Allah sevgisi kazanır. Allah her zaman yanlarında yer alır. Dilek kapıları açılır. Kalbi temiz olup Allah'a iman edildiğinde dualar kabul olur.
• Kötü olaylardan korunmasını sağlar. Gece ve gündüz okunduğunda hayırlı insanlar ve durumlarla karşılaşılır. Allah kütlüklerden korumak için meleklerini yollar. Kullar melekler tarafından korunur. Okuyanlar iç huzura kavuşur ve Allah yanlarında yer alır.

👉Tekasür Suresi Neden Bahseder?
Tekasür suresinin bahsettiği konu dünyevi varlıklardır. İnsanların dünyevi olaylara ve mallara kendilerini kaptırdığı anlatılır. Bu malların geçici olduğundan bahseder. Surede esas önemli olayın diğer dünya olduğu anlatılır. Ölümden sonraki yaşama vurgu yapar. Ölünce dünyadaki varlıkların burada kaldığı, ahiret hayatında malların gitmediği ifade edilir. Allah kendisine iman edenlerin ve dünyevi mallara kendini kaptırmayanların ahiret hayatında mükafatlandırılacağı anlatılır. Gerekli şekilde yaşayıp ahiret hayatına yatırım yapılması gerekir. İyi kul olanların sonsuz ödüllerden faydalanacağı anlatılır.

Diğer Sureler İçin Tıklayınız

Enam Suresi

Haşr Suresi

Leheb Suresi

Taha Suresi

A'râf Suresi

Beyyine Suresi

Cin Suresi

Duhan Suresi

Elham Suresi

Elif Lam Mim Suresi

Felak Suresi

Fetih Suresi

Furkân Suresi

Gulya Suresi

Isra Suresi

İhlas Suresi

İmran Suresi

İnşirah Suresi

Kaf Suresi

Maun Suresi

Meryem Suresi

Mülk Suresi

Nas Suresi

Nebe Suresi

Nuh Suresi

Nisâ Suresi

Taha Suresi

Tekasür Suresi

Tevbe Suresi

Yasin Suresi