Tuzu bırak limona bak

Aşırı tuz kullanımı felç, körlük, kalp-böbrek yetmezliği ile hipertansiyon gibi birçok hastalığı tetikliyor. İzmir Medicalpark Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ali Saklamaz, Türk insanının, günlük alınması gereken tuz miktarının 3 katından fazlasını kullandığını belirterek, "Yemeği tuz olmadan lezzetlendirmek için baharatlar ve limon kullanın" diyor. Yrd. Doç. Dr. Saklamaz, şöyle konuşuyor: "Tuzun, ihtiyaç kadar kullanılması önemli. Yeme hizmeti veren restoran ve kafeterya gibi yerlerin tuz kullanımı konusunda hassas olmaları gerekiyor. Tuzu ne kadar az tüketirsek o derecede hastalıklardan korunmuş oluruz."
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.