Maraş'ta okul katliamı: 8'i çocuk 9 ölü 13 yaralı!

Maraş'ta okul katliamı: 8'i çocuk 9 ölü 13 yaralı!

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Kahramanmaraş Ayşer Çalık Ortaokulu’nda meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin kan donduran detayları paylaştı. 14 yaşındaki bir öğrencinin iki sınıfa rastgele ateş açması sonucu 8 öğrenci ve 1 öğretmenin hayatını kaybettiğini duyuran Bakan Çiftçi, 6’sı yoğun bakımda olmak üzere 13 yaralının olduğunu açıkladı.

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, olayın saat 13.30 sıralarında okulun sabahçı ve öğlenci değişim saatinde yaşandığını belirtti. 8. sınıf öğrencisinin evden getirdiği silahlarla iki sınıfa girerek rastgele ateş açtığını ifade eden Çiftçi, olayı "büyük bir katliam" olarak nitelendirdi.

9 Vefat, 13 Yaralı: 6 Kişi Yoğun Bakımda

Bakan Çiftçi, Türkiye'yi yasa boğan acı rakamları şu sözlerle aktardı:

"Bu hadise neticesinde 9 vefatımız var. Bunlardan 8'i öğrenci, 1'i öğretmenimiz. 13 de yaralımız var. Yaralıların 6'sı yoğun bakımda, 3'ünün durumu da kritik."

"Terör Değil, Bireysel Bir Hadise"

Dün Şanlıurfa'da, bugün ise Kahramanmaraş'ta benzer acıların yaşandığına dikkat çeken Bakan Çiftçi, olayın bir terör saldırısı değil, bir öğrencinin gerçekleştirdiği bireysel bir eylem olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sürecin başından beri anbean bilgilendirildiğini ifade eden Bakan, kente Milli Eğitim, Sağlık ve Adalet Bakanları ile birlikte intikal ettiklerini belirtti.

Kahramanmaraş'ta Eğitime Ara Verildi

Saldırı sonrası şehirde büyük bir üzüntü ve panik hakim olurken, Bakan Çiftçi idari kararı açıkladı:

  • Kahramanmaraş genelinde eğitime 2 gün ara verildi.

  • Daha önce saldırı yaşanan Şanlıurfa'da ise hafta sonuna kadar okullar tatil edildi.

Müfettiş Ordusu Görev Başında

Olayın tüm boyutlarıyla incelenmesi ve ihmallerin tespiti için geniş kapsamlı bir soruşturma başlatıldı:

  • İçişleri Bakanlığı: 4 Mülkiye ve 4 Polis Başmüfettişi.

  • Adalet Bakanlığı: 3 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve 4 Cumhuriyet Savcısı.

  • Milli Eğitim Bakanlığı: Bakanlık Başmüfettişleri.

Bakan Çiftçi ve beraberindeki heyet, açıklamaların ardından hastanelere geçerek tedavileri devam eden yaralı öğrencileri ve ailelerini ziyaret etti.

Bunlar da Var

CANLI YAYIN