TIMELINE

03 Temmuz 2022
6'lı masada yeni kriz
6 muhalefet partisinin oluşturduğu ittifak masası bugün bir kez daha bir araya geliyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ev sahipliğinde yapılacak toplantıda, masanın cumhurbaşkanı adayının eşgalinin çizilmesi planlanıyor. Toplantı öncesi "ortak söylem" zemininde buluşamadığı belirtilen masada, iletişim krizi de yaşandığı gelen bilgiler arasında...
03 Temmuz 2022
Ekonomide bayram havası
Asgari ücrete yapılan ara zammın ardından ekonomide iyi haberler devam ediyor. 3600 ek göstergeden yararlanacak meslek gruplarının sayısı artırılırken, memura da ek zam yolu göründü. Öte yandan haziran ayında 23,4 milyar dolar ile tarihin en yüksek ihracat rakamı açıklandı. AVM'ler ise dolup taşarken, ciroda ise rekor bekleniyor.
03 Temmuz 2022
Ankara'da kan donduran vahşet
Son dakika haberi... Dün akşam saatlerinde Ankara'da boşanma aşamasındaki eşinin kaldığı eve gelen koca, önce kayınpederini kalbinden bıçaklayarak öldürdü, ardından eşini yaraladı. Daha sonra olay yerinden kaçan katil zanlısı, polis ekipleri tarafından evinde yakalandı.
03 Temmuz 2022
TBMM'nin tatil kararı Resmi Gazete'de
Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) 1 Temmuz Cuma gününden başlamak ve 1 Ekim Cumartesi günü saat 14.00'te toplanmak üzere tatile girecek.
03 Temmuz 2022
Kum çuvalındaki cesetin ardından 5 tutuklama
Muğla'nın Bodrum ilçesinde bugün meydana gelen bir olay görenlerin kanını dondurdu. Bir kum çuvalında bulunan cesetin yetkilileri harekete geçirdi. Olayın ardından çalışmalar yapan emniyet güçleri 5 zanlıyı tutukladı.
03 Temmuz 2022
Sel felaketinin bilançosu 4.2 milyar TL
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kastamonu ve Bartın'da yaşanan afetlerle ilgili "Bu selde, yaptığımız hesaplamalar çerçevesinde 4.2 milyar TL'lik hasar oluştu. İlgili kurum ve kuruluşlarımızın kendi bütçelerinde oluşturduğu çalışmalar elbette ki bunun dışındadır. Toplam hasarın artabileceğini değerlendirebiliyoruz" dedi.
03 Temmuz 2022
Karadeniz semalarının bekçisi: Tunç Filo
Karadeniz'de Türk hava sahasına yaklaşan yabancı uçakların takibini yapan Merzifon'daki 5. Ana Jet Üs Komutanlığına bağlı 151'inci "Tunç Filo" Komutanlığında görev yapan pilotlar, gökyüzünde ülkenin güvenliğini sağlıyor.
02 Temmuz 2022
Uzman isimden memur zammı yorumu
Başkan Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün canlı yayında milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren yeni asgari ücreti duyurdu. Başkan Erdoğan'ın açıkladığı 5500 TL rakamından gözler akıllara piyasalara etkisi nasıl olacak sorusu geldi. Ayrıca birçok kişinin de yakından takip ettiği memur zammı da gündemde. A Haber ekranlarına katılan uzman ekonomist canlı yayında tüm bunlara dair önemli açıklamalarda bulundu.
02 Temmuz 2022
Freni boşalan araç pazara daldı
Karabük'te merkeze bağlı Kurtuluş Mahallesi'nde akşam saatlerinde bir pazar yerine freni boşalan araç daldı. Olayın ardından herkes büyük bir panik yaşarken şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.
02 Temmuz 2022
Jandarma orman nöbetinde
Orman yangınına en hassas iller arasında yer alan Muğla’da Muğla İl Jandarma Komutanlığına bağlı tüm ilçelerdeki ekipler orman yangınına karşı devriye nöbeti tutuyor.