Diriliş Ertuğrul'da Dragos ve Bamsı gerçekte nasıl ölüyor?

Diriliş Ertuğrul yine ekrana damga vuran bir bölümle hayranlarının karşısına çıktı. Ertuğrul Bey'in baş düşmanı olarak diziye katılan Dragos obaya Zangoç olarak sızdı. Hain planları ile ön plana çıkan Yunan komutan Dragos Osmanlı Devletinin temellerinin atıldığı Söğüt'ü almak ve kendi hükümdarlığını sürdürmek istemiştir.

Giriş Tarihi 18 Nisan 2019, 10:39 Güncelleme 20 Nisan 2019, 14:58
Diriliş Ertuğrul’da Dragos ve Bamsı gerçekte nasıl ölüyor?

İÇİNDEKİLER

Diriliş Ertuğrul'un dün yayınlanan bölümü yine nefesleri kesti. Dragos dizide Ertuğrul bey yahut Osman tarafından hain planlarının ve bedelini en ağır şekilde ödeyerek can verecektir. Bu karakterin diziden ne zaman ayrılacağı ise henüz bilinmemektedir. Diziye 5 sezonda katılan İlker Aksum yani Dragos gerçek tarihte var mı? Finale kısa bir zaman kala Ertuğrul Bey düşmanlarını teker teker yok ediyor. İşte onlardan biri olan Dragos hakkında merak edilenler... Peki Diriliş Ertuğrul'da Bamsı Alp öldü mü? Diriliş Ertuğrul yeni bölümde neler olacak? İşte detaylar



DİRİLİŞ ERTUĞRUL YENİ BÖLÜMÜNDE NELER OLACAK?

Diriliş Ertuğrul'da savaş hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Düşmanları birer birer yok eden Ertuğrul Bey Osmanlı Devletinin temellerini atıyor. "Türk'ün mefkuresinin yeniden hayat bulacağı İslam aleminin en uçtaki sancağı olacaktır Yeni Hisar" diyen Ertuğrul yeni bir hamle yapacak.

Gündüz Alp ile birlikte omuz omuza cenk eden Bamsı savaşta ağır bir şekilde yaralanıyor. Gerçek tarihte nasıl öleceği bilinmeyen Bamsı'nın diziden ayrılıp ayrılmayacağı Diriliş Ertuğrul 145.bölümün yayınlanması ile birlikte netlik kazanacak. Fakat Bamsı karakterinin Diriliş Ertuğrul'da önemli bir yere sahip olması ve seyirci tarafından sevilmesi nedeniyle diziden ayrılması beklenmiyor.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 145.BÖLÜMDE NELER OLACAK?

Albastı'nın asıl kimliğini kardeş İlbilge Hatun'a açıklayan Ertuğrul beklediği desteği alacak. "Adaletin peşinde koşacak mısın? diyen Ertuğrul "Kanı sana helaldir. Ölmeyi dahi göze alırım" cevabını İlbilge'den alır.

Tahminlere göre kısa süre içerisinde Albastı yakalanacak ve zafer Kayı Obası'nın olacak. Final bölümüne sayılı günler kala Diriliş Ertuğrul'da nefes kesen savaş sahneleri yaşanmaya devam edecek.

DRAGOS KARAKTERİNİ OYNAYAN İLKER AKSUM KİMDİR?

23 Mayıs 1971 senesinde doğan İlker Aksum aslen Ispartalıdır. Annesinin adı Nurten Aksum babasının adı Mehmet Bülent Aksum subay pilottur. İlkay ve Alpay adında ikiz kardeşleri vardır.

lker Aksum, Etimesgut Şeker İlkokulu'nda başlar okul hayatına. Mehmetçik Lisesi'nden mezun olmuştur. 1989 yılında girdiği Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarını 1993 yılı sonunda bitirmiştir.

Oyunculuk kariyeri boyunca bir çok projede yer alan İlker Aksum son olarak TRT 1 ekranlarında yayınlanan ve başrolünde Engin Altan Düzyatan'ın oynadığı Diriliş Ertuğrul dizisinde Dragos karakterini oynamıştır.

BAMSI BEYREK KİMDİR?

Bamsı Beyrek Dede Korkut hikâyelerinde, Türk, Azeri ve bazı Altay efsaneleri ile masallarında bahsedilen Türk kahraman. Bey Böyrek, Bay Bura, Bey Birye, Beğ Beyreg, Bey Beyrek, Bay Börek, Bağ Böğrek gibi adlarla da bilinmektedir. Atının adı Dengiboz veya Bengibozdur.

Bamsı Beyrek, hikâyelerdeki ana karakter olan Salur Kazan'ın en yakın arkadaşıdır. Ayrıca tüm Oğuz beyleri içinde en yakışıklı dört kişiden biridir. Bamsı Beyrek'in adına Dede Korkut hikâyeleri dışında da rastlanır.

BAMSI BEYREK TARİHTE NASIL ÖLDÜ?

Oğuzlar arasındaki iç savaşın anlatıldığı hikâyede, Bamsı Beyrek'in kaçırılmasından da bahsedilir.

İç Oğuz ve Dış Oğuz arasında düşmanlık başlamıştır. Bamsı Beyrek'in kendisi İç Oğuz'dan olup karısı Dış Oğuz'dandır. Dış Oğuz beyleri Beyrek'i yanlarına çağırıp kendilerini desteklemesini isterler. Beyrek ise İç Oğuz'un başındaki Salur Kazan'ın en yakın dostudur ve ona ihanet etmez. O zaman Aruz Koca sinirlenir ve Beyrek'i yaralar.