Bayrağımız nerede

Başbakan Tayyip Erdoğan, Hollanda'da İmralı'nın mesajını değerlendirdi: Diyarbakır'da yapılan böyle bir çözüm süreci mitinginde Türk bayraklarının da olması gerekirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Mart 2013 Güncelleme 22 Mart 2013, 00:00
Bayrağımız nerede

İÇİNDEKİLER

Hollanda'da temaslarda bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'daki Nevruz kutlamaları ile ilgili açıklama yaptı. Başbakan şunları söyledi: "Gönül şunu çok arzu ederdi, onu açıkça söylemem lazım. Diyarbakır'da yapılan böyle bir çözüm süreci mitinginde, orada Türk bayrağının, Türk bayraklarının olması gerekirdi. Bu arzu sadece benim değil, milletimin, 76 milyonun arzusudur. Türk bayrağının orada olmayışı aslında hala bu süreci olumsuz etkileme gayreti içinde olanların bana göre provokatif yaklaşımıdır.

'ÜLKEYİ TERK ETMELİLER'
Bu İmralı'nın mesajına da ters düşmüştür. Diyarbakır'da okunan mektup, halkımız arasında olumlu tepkiler almıştır. Uygulama önemlidir. Uygulamaya geçildiği anda Türkiye'de hava değişir. Terör üzerinden beslenenlerin oyununu bozan bir süreçtir bu. İmralı'nın mesajları bizim mesajlarımızla örtüşüyor. Silahlar bırakılmalıdır ve eyleme karışmış karışmamış kim varsa ülkemizi terk etmelidir. Ve o zaman güvenlik güçlerinin operasyon lüksü yoktur. Onun için uygulama önemli."

LİNCOLN GİBİ...

Fransız Haber Ajansı AFP, barış sürecini "Kürt barışı Erdoğan'ı Türkiye'nin Lincoln'ü yapabilir" başlığıyla duyurdu. Haberde, AK Parti döneminde Türkiye'de Kürtler'in haklarının iyileştirildiği de belirtildi.