Kuru fasulyeyi haşlayın. İçinden 1 su bardağı fasulyeyi ayırın. Kalanı ise blendırdan geçirin. Ayırdığınız fasulyeleri sirkeli suda bekletin. Blendırdan geçirdiğiniz fasulyeyle yarım limonun suyu, tahin ve dövülmüş sarmısağı karıştırıp sos yapın. 1 su bardağı fasulyeyi servis tabağına alın. Soğanı doğrayıp, maydanozu ekleyin. Üste de sosu dökün. Zeytinyağı gezdirin. Kırmızı biberi dilimleyip, zeytinlerle birlikte salatanın üzerine koyun. Üzerine biraz daha sirke döküp servis yapın.
MALZEMELER
***
Hindistan cevizli havuç
Havuçları rendeleyin. Rendelenmiş havuçları büyük bir kaseye koyun. Limon ve portakal suyunu havuçların üzerine dökün ve iyice karıştırın. Havuçları büyük bir salata kabına veya ayrı ayrı servis tabaklarına koyup üzerlerine hindistan cevizi serpiştirin. Hindistan cevizli havuç salatasını servis yapmadan önce en az 1 saat buzdolabında bekletin. Bu salatayı soğuk tavukla servis yapabilirsiniz. Hindistan cevizi kabukları değişik bir servis tabağı olarak kullanılabilir
MALZEMELER