Uzmanından kritik uyarı: Salmonella bakterisi en riskli gıda zehirlenmesi olarak biliniyor...

Salmonella bakterisi, en riskli gıda zehirlenmesi olarak biliniyor. Havaların ısınmasıyla daha çok görülüyor. Bazı besinler ise bakteri oluşumunu tetikliyor. Uzmanlar, çiğ yumurta ve işlenmiş et ürünlerinin hastalığa yol açtığını kaydediyor.

Hayvan ve insan bağırsaklarında yaşayan salmonella bakterisi, yaz aylarında daha çok görülüyor. İshal, ateş ve mide krampları ile belirti gösteriyor. 7 gün içinde kendiliğinden geçen bu belirtiler, bazı kişilerde daha ciddi seyir göstererek hayati tehlike yaratabiliyor.

GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.