Uzmanı rafine bitkisel ve trans yağların fazla kullanımı hakkında uyardı

Rafine bitkisel ve trans yağların fazla kullanımı, obezite, şeker, felç ve kalp damar hastalıklarına yol açıyor. Prof. Dr. Osman Erk, kuruyemişler, organik zeytin, ay çekirdeği, kabak çekirdeği, avokado ve yeşil yapraklı sebzelerin sağlıklı yağ kaynakları olduğunu söylüyor.

Yağların miktarı kadar çeşidi de önemli oluyor. Trans yağlar, işlenmiş sıvı yağlar, margarinler ve fazla hayvansal doymuş yağlar, sağlığa yarardan çok zarar veriyor. Doğru yağlar ise sağlığımızı koruyor. İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman Erk, iyisiyle kötüsüyle yağları masaya yatırıyor:

GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.