Bayramda fazla kırmızı et tüketimi kolesterol ve tansiyonu yükseltiyor

Uzmanlar, bayramda kırmızı et tüketimine karşı uyarıyor. “Kolesterol ve tansiyonu yükseltir! Günde 100 gramı geçmemelidir” diyor. İşte sizler için derlediğimiz 11 Temmuz tarihli TAKVİM gazetesi sağlık tavsiyeleri...

Kurban Bayramı sofraları iştah kabartıyor. Kırmızı et tüketiminde ölçü kaçıyor. En çok kronik hastalığı olanlar için risk taşıyor. Dr. Müge Ildızlı, kırmızı et tüketiminin kalp ve damar sağlığını olumsuz etkilediğini söylüyor. Bayramı sağlıklı geçirmek için önemli uyarılarda bulunuyor. "Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı'ndan farklı olarak et tüketimi yoğunlaşmaktadır. Bu durum hipertansiyon, diyabeti olan kalp damar hastalığı olan kolesterol yüksekliği olan bireyler kadar yaşlılar ve çocuklar gibi özel risk grupları için de önem taşımaktadır. Bayram boyunca dengeli, çeşitli beslenmeyi ve porsiyon kontrolüne dikkat edilmelidir. Sabah kahvaltısında yumurta, peynir veya diğer süt ürünleri, tam tahıllı ekmek ve bol ve yeşillik tüketimine özen göstermeliyiz. Et tüketilecek öğünlerde etin miktar olarak aşırı tüketilmesinden kaçınılması gerekmektedir." diyor.

GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.