Kalplere bir tutam zerdeçal

Sağlıklı kalbin yolu, doğru beslenmekten geçiyor. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Karabulut, kalp dostu besinleri sıralıyor...

Sağlıklı kalbin yolu, doğru beslenmekten geçiyor. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Karabulut, kalp dostu besinleri sıralıyor...
OMEGA-3: Kalp dostudur. Hamsi, istavrit ve ton balığında bulunur. Ceviz, badem, fındık, semizotu ve ıspanak da Omega-3 deposudur.
D VİTAMİNİ: Yeterli seviyedeki D vitamini kalp krizi riskini azaltır. Tansiyonu düzenler. Yumurta sarısı, süt ve yoğurt ve portakal suyunda bulunur.
MAGNEZYUM: Kan basıncını düzenler. Kabak çekirdeği, ıspanak ve avokadoda bulunur.
KOENZİM Q 10:
Kolesterolü dengeler. Dana eti, ton balığı ve yer fıstığında bulunur.
ZERDEÇAL: Kanı sulandırır. Kalp sağlığını korur. Kötü kolesterolü düşürür. Zerdeçal, karabiber ve yemekler ile birlikte tüketildiğinde bağırsak emilimi artırır ve etkisi daha belirgin hale gelir. 1 çay kaşığı tüketmek yeterlidir.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.