Sağlıklı bir yaşamın temelini, sağlıklı beslenme oluşturuyor. Özellikle kadınların
35 yaşından sonra beslenmesine daha çok dikkat etmesi gerekiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir
, bazı besinlerin kadın sağlığı üzerindeki etkisine değiniyor.
Kanser riskini azaltan, vücuda güç veren besinler hakkında şu bilgileri veriyor
Fasulye: Kadınların haftada 3-4 kez fasulye yemesi, kalp krizi ve meme kanseri riskini azaltır.
Az yağlı yoğurt: Kadınlarda mide ülseri ve
vajina enfeksiyonu risklerini azaltır. Ayrıca meme kanseri riskini azaltır.
Yağlı balıklar: Haftada iki kez balık yemek;
kalp, hipertansiyon ve eklem ağrısı şikayetlerini azaltır.
Domates: Erkeklerde
prostat kanseri riskini azaltır. Kadınları meme kanserinden korur.
Çilek ve böğürtlen: Çilek, ahududu, böğürtlen ve kızılcık gibi meyveler, anti kanserojen etkisi gösterir.
Meme, mide ve bağırsak kanseri riskini azaltır.
Portakal suyu: Kemikleri güçlendirir. Meme ve yumurtalık kanserinden korur.