CHP'de Özgür Özel-Ekrem İmamoğlu gerilimi tırmanıyor! PM karıştı: İzmir'de büyük sıkıntı var | Özgür Özel İzmir'den mesaj verdi

Kemal Kılıçdaroğlu'nu devirerek CHP Genel Başkanlığı koltuğuna oturan Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun vesayeti altında savruluyor. İkili arasında gerilim adaylık sürecine de yansıdı. Parti çift başlılıktan rahatsız olurken PM toplantısında ortalık karıştı. Üyeler Genel Başkan Özgür Özel'i adeta sorguya çekerek, "İstanbul ile ilgili aday çalışmaları yürüyor, profil analizleri yapılıyor, PM’mizin haberi yok. İstanbul İl Başkanlığı aday mülakatlarını hangi yetkiyle yapıyor?” dedi. Bombanın büyüğü ise İzmir adaylığı ile ilgili... Öte yandan Özgür Özel olaylara ilişkin İzmir'de açıklamalarda bulundu.  İzmir programı kapsamında partisinin İl Başkanlığını ziyaret eden Özel konuşmasında, İzmir'de belediye başkanı adaylarının belirlenmesiyle ilgili sürecin kendi mecrasında ilerlediğini söyledi. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 23 Aralık 2023, 10:02 Güncelleme 23 Aralık 2023, 17:57
CHP’de Özgür Özel-Ekrem İmamoğlu gerilimi tırmanıyor! PM karıştı: İzmir’de büyük sıkıntı var | Özgür Özel İzmir’den mesaj verdi

İÇİNDEKİLER

CHP'de krizler bitmiyor. Şimdi de "değişim" diyerek Kemal Kılıçdaroğlu'nu koltuğundan eden Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu birbirlerine girdi.

SAVAŞ ERKEN BAŞLADI
Kurultayın ardından Ekrem İmamoğlu kendisine yakın isimleri partide kritik konumlara getirdi. Özgür Özel'in 'emanetçi' konumu netleşirken Ekremci kalemşorlar her fırsatta İmamoğlu'nu 'fiili eş başkan' ilan etti.

Ekrem İmamoğlu'nun vesayeti altında savrulmaktan rahatsız olan Özgür Özel çıkış yolu aradığı için Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlaşarak İmamoğlu'na karşı mesaj verdi.

Daha sonra İBB'ye ziyaret gerçekleştiren Özgür Özel, basın toplantısında Ekrem İmamoğlu'nun kürsüde kendisine yer vermemesi nedeniyle zor anlar yaşandı.

Devam eden kavga sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda kullanılan fotoğraflara da yansıdı.

Takvim.com.tr ikili arasındaki savaşı tüm detaylarıyla yazdı.

ADAYLIK SAVAŞI PATLADI
İkili arasında gerilim sürerken bir yandan da adaylık savaşı başladı.

İstanbul'da adayları Özgür Özel değil İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu belirliyor. Ekrem İmamoğlu'nun ekibinden Mahir Polat Fatih'ten Tarık Balyalı ise Pendik'ten aday gösterildi.

PARTİ MECLİSİ'NDEN ORTALIK KARIŞTI
CHP'deki çift başlılık partiyi rahatsız etti. İddiaya göre Parti Meclisi toplantısında ortalık karıştı.

ÖZEL'E HESAP SORDULAR
Bazı PM üyeleri Genel Başkan Özgür Özel'e "Türkiye'nin her iline PM üyeleri ve milletvekilleri gönderiyorsunuz, adaylarla mülakat yapılıyor ama İstanbul'a ve İzmir'e göndermiyorsunuz. İstanbul ile ilgili aday çalışmaları yürüyor, profil analizleri yapılıyor, PM'mizin haberi yok. İstanbul İl Başkanlığı aday mülakatlarını hangi yetkiyle yapıyor?" diyerek adeta hesap sordu.

"İSTANBUL'DAKİ MÜLAKAT BAĞLAYICI DEĞİL "
Milliyet'te yer alan iddiaya göre ise Özel "İstanbul'daki mülakatlar bağlayıcı değil. Bir muhataplık ilişkisi kurmak üzere yapılan mülakat bu" yanıtını verdi. Öte yandan CHP'li önemli bir ismin de "İzmir'de büyük sıkıntı var. İmamoğlu, İstanbul ve İzmir'in listesini yapmak istiyor. Genel Merkez buna izin vermiyor" dediği iddia edildi.



İZMİR'DEN MESAJI VERDİ
Öte yandan Özgür Özel olaylara ilişkin İzmir'de açıklamalarda bulundu. İzmir programı kapsamında partisinin İl Başkanlığını ziyaret eden Özel konuşmasında, İzmir'de belediye başkanı adaylarının belirlenmesiyle ilgili sürecin kendi mecrasında ilerlediğini söyledi.

Bu konuda İzmir'e özel, merak edilecek bir hususun bulunmadığını aktaran Özel, "Aynı ölçekteki büyükşehirlerle birlikte İzmir'in büyükşehri de ilçelerdeki belediye başkanlıkları da açıklanacak. O konuda ilave herhangi bir mevzu yok ama bir gerçek var, İzmir CHP'nin amiral gemisidir. O yüzden İzmir'deki seçim sonuçları CHP için her yerdekinden çok daha önemlidir." dedi.

İZMİR'DE KİM KİMİ İSTİYOR
Tunç Soyer'in üstüne çizen ikiliden Özgür Özel İzmir Büyükşehir Belediyesi için Özlem Çerçioğlu'nu İmamoğlu' ise Buğra Gökçe'yi istiyor.

Milliyet Yazarı Zafer Şahin geçtiğimiz gün katıldığı A Haber yayının İmamoğlu Özel kavgasına ilişkin çarpıcı mesajlar vermişti.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU'NA İZMİR SÖZÜ
Şahin, Özgür Özel'in İzmir Büyükşehir Belediyesi için Özlem Çerçioğlu'na söz verdiğini ancak Ekrem İmamoğlu'nun İBB'deli Genel Sekreteri Buğra Gökçe'nin aday gösterilmesini istedi.

Savaşın yaşandığı bir diğer bölge ise İstanbul'un Şişli ilçesi oldu.

İNCE'NİN KASET KUMPASINDAKİ OZAN ÖZGÜR DOĞRU'YA KIYAK
İmamoğlu, Şişli'de Resul Emrah Şahan'ı aday yapmak istedi. Bu ismin yanına bir de belediye meclis üyesi olarak Ozan Özgür Doğru'yu eklemek isteyince ikilinin arası gerildi.


Fotoğrafta: Ozan Özgür Doğru

Çünkü Ozan Özgür Doğru'nun Muharrem İnce'ye kurulan kaset kumpasında aktif rol oynayan isimlerden biri olduğu biliniyor.

Şahin meseleye ilişkin şunları söyledi:

"Mesela İzmir adayını açıklamadılar. Özgür Özel, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı'na İzmir sözü vermiş. Ekrem İmamoğlu ise oraya kendi genel sekreterini gönderdi. İzmirliler duruma isyan ediyor. Mesela İstanbul'dan da örnek vereyim. Şişli'de Resul Emrah Şahan.

İmamoğlu'nun en önemli adamlarından biri. Bunu aday yapmak istiyor. Bunun yanına bir de belediye meclis üyesi Ozan Özgür Doğru. Peki, bu kim? Muharrem İnce'ye seçimden önce kurulan kaset kumpasında rol aldığı iddiasıyla tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan muhtemelen yargılaması devam eden kişi.

Çok enteresan. İstanbul Şişli'ye aday atıyorsun, İzmir'e bunu yapıyorsun. Sonra diyorsun ki CHP'nin genel başkanı Özgür Özel. Muharrem İnce'ye kaset kumpası kuran isimlerin Şişli'den meclis üyesi yapılmak istenmesi normal şeyler mi?"