İYİ Partililer üzerinden gözdağı! CHP ile olan at pazarlığında el yükseltmek isteyen Meral Akşener'den yeni hamle: İttifak isteyene gereğini yaparız

CHP ve İYİ Parti arasındaki at pazarlığı kıran kırana devam ediyor. Son olarak at pazarlığında el yükseltmek isteyen Meral Akşener, İYİ Partililer üzerinden CHP'ye gözdağı verdi. CHP yandaşı İsmail Saymaz katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulunarak, "İYİ Partililer şu an yemekteler ve Akşener liderliğinde toplandılar. Orada ortaklaşa, 'Amasız, fakatsız geri dönülmesi mümkün olmayacak şekilde 81 ilde tek başımıza giriyoruz' kararı alındı.  Ardından 'Bu konuda farklı düşünen varsa partinin görüşüne aykırı davranır ve gereği yapılır' görüşünde uzlaşıldı. Bu karar ortaya kondu. Ankara ve İstanbul'u da kattılar" açıklamasında bulundu. Akşener'in bu hamlesi İYİ Parti üzerinden CHP'ye gözdağı veriyor olarak yorumlandı.

Giriş Tarihi 03 Ekim 2023, 01:39 Güncelleme 03 Ekim 2023, 04:04
İYİ Partililer üzerinden gözdağı! CHP ile olan at pazarlığında el yükseltmek isteyen Meral Akşener’den yeni hamle: İttifak isteyene gereğini yaparız

İÇİNDEKİLER

İYİ Parti ile CHP arasında yerel seçimlere giderken yaşanan at pazarlığı tam gaz sürüyor.

İZMİR HAMLESİYLE PAZARLIK KIZIŞTI
81 ilde aday çıkaracağız diyerek CHP'ye karşı elini güçlendirmek isteyen Meral Akşener geçtiğimiz hafta İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Ümit Özlale'nin adını resmen açıkladı.


Akşener İzmir'in ardından İstanbul'da CHP'nin kalesi olarak görülen Beşiktaş için de hamle yaptı. İYİ Parti'nin Beşiktaş Belediye Başkan adaylığı için Şarkıcı Mustafa Sandal'a teklif götürdüğü öğrenildi.

AT PAZARLIĞI NETLEŞTİ
Meral Akşener'in İzmir'i açıklayıp Beşiktaş için hamle yapması ancak İstanbul ve Ankara'yı sonraya bırakması takvim.com.tr'nin gündeme getirdiği CHP ve İYİ Parti arasındaki at pazarlığının kanıtı oldu.

Öyle ki Akşener CHP'ye karşı kararlı olduğunu göstererek İstanbul ile Ankara konusunda elini güçlü tutmayı planlıyor.

İsmail Saymaz şu ifadelere yer verdi:

"İYİ Partililer şu an yemekteler ve Akşener liderliğinde toplandılar. Orada ortaklaşa, 'Amasız, fakatsız geri dönülmesi mümkün olmayacak şekilde 81 ilde tek başımıza giriyoruz' kararı alındı. Ardından 'Bu konuda farklı düşünen varsa partinin görüşüne aykırı davranır ve gereği yapılır' görüşünde uzlaşıldı. Bu karar ortaya kondu. Ankara ve İstanbul'u da kattılar"

Akşener'in bu hamlesi İYİ Parti üzerinden CHP'ye gözdağı veriyor olarak yorumlandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN