CHP yandaşı Barış Yarkadaş'tan Akşener iddiası: "İYİ Parti genel başkanlığını bırakacak"

CHP yandaşı Barış Yarkadaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 2024 Mart ayındaki yerel seçimlerden sonra genel başkanlığı bırakacağını iddia etti. "Parti yöneticileri Akşener’in tutumlarına anlam veremiyor" diyen Yarkadaş, "Yerine Buğra Kavuncu’yu düşündüğünü bu yüzden İBB’ye aday yapmak istemediğini söylediler." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 03 Ekim 2023, 03:00 Güncelleme 03 Ekim 2023, 04:06
CHP yandaşı Barış Yarkadaş’tan Akşener iddiası: İYİ Parti genel başkanlığını bırakacak

İÇİNDEKİLER

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2024 yerel seçimlerinde ittifak kapısını tamamen kapattı. İstanbul, Ankara ve İzmir dahil 81 ilde aday çıkaracaklarını açıklayan İYİ Parti lideri, "Benim geldiğim nokta şu; kutuplaştırmanın Türkiye'ye dayattığı 50 artı 1 ittifak sistemi, Türkiye'ye büyük zarar veriyor. Onun için de biz bundan sonra bu ittifak sistemi içinde yer almamaya kararlıyız" ifadelerini kullandı.

İzmir adaylarının Ümit Özlale olduğunu duyuran Akşener, "Biz bu partiyi CHP'nin adaylarını seçtirmek için kurmadık" dedi.



Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın tutumuyla bilinen CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş, canlı yayın programında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bu açıklamalarının partide rahatsızlığa neden olduğunu iddia etti.

AKŞENER İYİ PARTİ GENEL BAŞKANLIĞINI BIRAKACAK
Akşener'in CHP'yi hedef alan açıklamalarına vurgu yapan Yarkadaş, "Parti yöneticileri Akşener'in tutumlarına anlam veremiyor. Konuştuğum bazı parti yöneticileri 'Meral Hanım acaba AK Parti'yle gizli bir angajmana mı girdi?' diyorlar." dedi.

Akşener'in 2024 Mart ayındaki seçimlerden sonra genel başkanlığı bırakacağını iddia eden Yarkadaş,"Yerine Buğra Kavuncu'yu düşündüğünü bu yüzden İBB'ye aday yapmak istemediğini söylediler. İstanbul'da adayın Buğra Kavuncu'nun olmayacağı belli." diye konuştu.



"İYİ PARTİ'NİN İSTANBUL İÇİN DÜŞÜNDÜĞÜ İSİM SADETTİN SARAN"
Yarkadaş, sözlerinin devamında, İYİ Parti'nin İstanbul adaylığı için, "Buğra Kavuncu'nun Saadettin Saran'la Ankara'da görüştüğü ve İBB Başkan adaylığı için zemin yokladığı yönünde bilgi aldım. Bu bilgiyi teyit etmek için aradım ama telefonu kapalıydı." dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN