İYİ tezgah! Meral Akşener yeni pazarlık hamlesine hazırlanıyor... Tek tek açıklayacak

CHP ile at pazarlığına tutuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener el yükseltmeye hazırlanıyor. İzmir adayını açıklayıp İstanbul ve Ankara'yı pazarlık için sona bırakan Meral Akşener önümüzdeki hafta partisinin belediye başkan adaylarını açıklamaya başlayacak. Akşener yine İstanbul ve Ankara'yı es geçip CHP Kurultayını bekleyeceği konuşuluyor...

Giriş Tarihi 30 Eylül 2023, 15:23 Güncelleme 30 Eylül 2023, 15:39
İYİ tezgah! Meral Akşener yeni pazarlık hamlesine hazırlanıyor... Tek tek açıklayacak

İÇİNDEKİLER

"CHP ile artık rakibiz" diyerek İzmir adayını açıklayan ancak Ankara ve İstanbul'u es geçen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener "at pazarlığında" yeni hamlesine hazırlanıyor.

Edinilen bilgiye göre, Akşener'in, Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale'yi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı göstermesinin ardından aday tespit çalışmalarına hız verildi.

İL GEZİLERİNE BAŞLIYOR
Akşener, yeni yasama dönemiyle 31 Mart 2024'te gerçekleştirilecek yerel seçim çalışmaları kapsamında teşkilat bazında başlattığı il gezilerine ağırlık verecek.

Partisinin belediye başkan adaylarını bu il gezilerinde açıklayacak Akşener, gelecek hafta süreci başlatacak.

"YEREL YÖNETİM VİZYON BELGESİ" HAZIRLANIYOR
Bu arada yine seçim çalışmaları kapsamında partinin Yerel Yönetim Başkanlığı tarafından eski Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Tosun başkanlığında oluşturulan ve aralarında akademisyenlerin de bulunduğu bir komisyon "Yerel Yönetimler Vizyon Belgesini" hazırlıyor.

AT PAZARLIĞIN EL YÜKSELTME HAMLESİ
Akşener'in bu hamlesi "at pazarlığında yeni perde" olarak yorumlandı. Öyle ki 81 ilde aday çıkaracağız diyerek CHP'ye karşı elini güçlendirmek isteyen Meral Akşener geçtiğimiz haftalarda İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Ümit Özlale'nin adını resmen duyurmuşi Ancak İstanbul ve Ankara'yı es geçmişti. Akşener'in yine İstanbul ve Ankara adayını açıklamayıp CHP'nin Kurultay sürecini bekleyeceği konuşuyor.

İZMİR'LE PAZARLIĞI BAŞLATTI
Akşener İzmir'de Özlale'yi açıklamasının hemen ardından İstanbul'da CHP'nin kalesi olarak görülen Beşiktaş için de hamle yapmış ve İYİ Parti'nin Beşiktaş Belediye Başkan adaylığı için Şarkıcı Mustafa Sandal'a teklif götürmüştü.

AT PAZARLIĞI TESCİLLENDİ
Meral Akşener'in İzmir'i açıklayıp Beşiktaş için hamle yapması İstanbul ve Ankara'yı sonraya bırakması takvim.com.tr'nin gündeme getirdiği CHP ve İYİ Parti arasındaki pazarlığının kanıtı oldu.

Öyle ki Akşener CHP'ye karşı kararlı olduğunu göstererek İstanbul ile Ankara konusunda elini güçlü tutmayı planlıyor.

TUNÇ SOYER DE FARKINDA: ANKARA VE İSTANBUL İÇİN BİR ADIM
Akşener'in hamlesinin ardından CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de Takvim.com.tr'nin yazdığı pazarlık meselesini doğrulamış ve İzmir adayını açıklamanın Ankara ve İstanbul için bir pazarlık kozu olduğuna dikkat çekmişti.

Soyer, "Bu, İstanbul ve Ankara ile ilgili bir hamle. Asıl hikaye İstanbul ve Ankara'da. Burada sonuç alınamayacağını biliyorlar. Ankara ve İstanbul müzakeresi için bir adım olduğunu tahmin ediyorum." dedi.

İYİ PARTİ CHP'DEN 10 BELEDİYE İSTEDİ
Yaşanan gelişmelerin ardından son olarak İyi Parti olay bir teklif yapmıştı.


Fotoğrafta: Akşener ve Yörükçüoğlu

"10 BÜYÜKŞEHİRDE ADAY ÇIKARMAYIN"
İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı, Şehircilik Politikaları ve Afet Yönetimi Başkanı Türker Yörükçüoğlu sosyal medya üzerinden CHP'ye seslenerek "CHP 10 büyükşehirde aday çıkarmasın" dedi.

Yörükçüoğlu'nun istediği 10 büyükşehir şu şekilde:

"İstanbul, Ankara, Antalya, Adana, Aydın, Eskişehir, Mersin, Muğla, Tekirdağ ve Hatay"
"FEDAKARLIK SIRASI SİZDE"
Yörükçüoğlu açıklamasının devamında, "Biz hem 2019'da hem de 2023'de üzerimize düşen fedakarlığı yaptık. Sıra CHP'de." dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN