Pazarlık tam gaz... İYİ Partili Ümit Özlale'den Tunç Soyer'e salvo Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a açık kapı

CHP ile İYİ Parti arasındaki pazarlık İzmir "atışmaları" üzerinden sürüyor. İYİ Parti'nin İzmir adayı olarak açıklanan Ümit Özlale Tunç Soyer'i hedef alarak İzmir'in iyi yönetilmediğini söyledi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın İYİ Parti tarafından desteklenmesine yönelik açık kapı bırakarak "Günün sonunda bir iş birliği gelir mi? Bunu zaman gösterir." diyen Özlale pazarlık olduğunu ortaya koydu. Öte yandan Soyer, Akşener'e adaylığını açıklaması konusunda kendisinin baskı yaptığını öne sürerken adaylığının geri çekilmesi durumunda partideki tüm görevlerinden ayrılacağını söyledi. İşte CHP ve İYİ Parti arasındaki at pazarlığı...

Giriş Tarihi 02 Ekim 2023, 10:14 Güncelleme 02 Ekim 2023, 10:45
Pazarlık tam gaz... İYİ Partili Ümit Özlale’den Tunç Soyer’e salvo Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a açık kapı

İÇİNDEKİLER

İyi Parti ile CHP arasında yerel seçimlere giderken yaşanan at pazarlığı tam gaz sürüyor.

İZMİR HAMLESİYLE PAZARLI KIZIŞTI
81 ilde aday çıkaracağız diyerek CHP'ye karşı elini güçlendirmek isteyen Meral Akşener geçtiğimiz hafta İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Ümit Özlale'nin adını resmen açıkladı.


Akşener İzmir'in ardından İstanbul'da CHP'nin kalesi olarak görülen Beşiktaş için de hamle yaptı. İyi Parti'nin Beşiktaş Belediye Başkan adaylığı için Şarkıcı Mustafa Sandal'a teklif götürdüğü öğrenildi.

AT PAZARLIĞI NETLEŞTİ
Meral Akşener'in İzmir'i açıklayıp Beşiktaş için hamle yapması ancak İstanbul ve Ankara'yı sonraya bırakması takvim.com.tr'nin gündeme getirdiği CHP ve İYİ Parti arasındaki at pazarlığının kanıtı oldu.

Öyle ki Akşener CHP'ye karşı kararlı olduğunu göstererek İstanbul ile Ankara konusunda elini güçlü tutmayı planlıyor.

TUNÇ SOYER DE GÖRDÜ: ANKARA VE İSTANBUL İÇİN BİR ADIM
Akşener'in hamlesinin ardından CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Takvim.com.tr'nin yazdığı pazarlık meselesini doğruladı. Soyer İzmir adayını açıklamanın Ankara ve İstanbul için bir pazarlık kozu olduğuna dikkat çekti.

Soyer, "Bu, İstanbul ve Ankara ile ilgili bir hamle. Asıl hikaye İstanbul ve Ankara'da. Burada sonuç alınamayacağını biliyorlar. Ankara ve İstanbul müzakeresi için bir adım olduğunu tahmin ediyorum." dedi.

Soyer yaptığı açıklamada Ümit Özlale için ise "Kazanma ihtimali çok zayıf olan bir aday" dedi.

ÜMİT ÖZLALE'DEN İTİRAF GİBİ AÇIKLAMALAR
CHP yandaşı T24'e konuşan İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ümit Özlale, yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Soyer'i hedef alırken Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a açık bırakarak pazarlığı tescilledi. Özlale öte yandan Akşener'in kendi adaylığını çekmesi halinde partideki görevlerinden istifa edeceğini söyledi.

İYİ Parti'nin İzmir adayının önceden açıklanması için kendisinin Meral Akşener'e baskı yaptığını anlatan Ümit Özlale, Akşener'in İstanbul ve Ankara'da ittifak için kendisinin adaylığından vazgeçmesi halinde İYİ Parti'den istifa edeceğini söyledi.

Özlale, "Bu adaylık çok ciddi ve eğer önümüzdeki dönemlerde İzmir bir müzakere konusu edilirse ve benim adaylıktan çekilmem istenirse o zaman ben de bütün görevlerimden ayrılırım" dedi.

İSTANBUL VE ANKARA'DA İŞBİRLİĞİ SİNYALİ
İstanbul ve Ankara için CHP ile işbirliği yapılıp yapılmayacağını zamanın göstereceğini belirten Özlale, "Diyelim ki CHP İzmir'de Tunç Soyer'i aday göstermekten vazgeçti, o durumda İYİ Parti İstanbul ve Ankara'da CHP'nin adaylarını destekleme kararı alır mı?" sorusuna "Ona Genel Merkez'de Divan karar verecek. Çünkü bu konuda Genel İdare Kurulu Divan'a bir yetki verdi, Divan bunu daha tartışmadı. Önümüzdeki dönemde adaylara ve daha sonrasında diğer partilerle yapılacak olan müzakerelere bakmak lazım." cevabı verdi.

"BUNU ZAMAN GÖSTERİR"
Öte yandan Özlale, her yerde aday çıkarmak istediklerini ancak pazarlığa açık olduklarını da şu sözlerle itiraf ett:

"Biz İYİ Parti olarak Türkiye'nin artan sorunlarına çözüm üretmek için bir iddia ortaya koymak istiyoruz. Ve diyoruz ki; biz Türkiye'ye yönetecek iddiada bir partiysek eğer, o zaman bunu her yerde güçlü adaylar çıkartarak topluma hissettirmemiz lazım. Bunu derken İstanbul ya da Ankara'ya özel bir vurgu yapmıyorum. Günün sonunda bir iş birliği gelir mi? Bunu zaman gösterir. Fakat bizim şu aşamada mutlaka her ilde İYİ Parti'yi temsil edecek, İYİ Parti'nin Türkiye'nin her yerinin sorunlarına çözüm üretebilecek kabiliyette olduğunu gösterecek adaylarla çıkmamız gerekiyor."

"İSTANBUL İTTİFAKI EKREM BEY'İN ELİNDE"
Ümit Özlale, "Kılıçdaroğlu yerine cumhurbaşkanlığı adaylığına uygun gördüğünüz iki isimden biriydi, şimdi İstanbul için uygun görmüyor musunuz?" sorusuna ise açık kapı bırakarak şu yanıtı verdi:

"Ekrem Bey, kendi konuşmasında belirttiği "İstanbul İttifakı"nı sağlamak için sadece bizimle değil, diğer partilerle de konuşma yapacaktır. O ittifakı sağlayıp sağlayamama ve günün sonunda da aday olup olmama şu anda Ekrem Bey'in elinde. (...) Eğer Sayın İmamoğlu, İstanbul etrafında o ittifakı oluşturma niyetinde ise partilere gelecektir. Kendisi partilere geldiği zaman da bizler o durumu değerlendirebiliriz. Ama o zamana kadar mutlaka İYİ Parti kendi İstanbul adayını da aynı diğer partilerde olduğu gibi çıkartacaktır."

SOYER'E SALLADI
CHP'li Soyer,'e ise sallayan Özlale şunları söyledi:

"İzmir tarafına baktığımız zaman da şunu görüyorum; eğer biz Cumhuriyet Halk Partisi'yle bir ittifaka gidecek olsaydık o zaman bir anket yaptırırdık, "Tunç Soyer mi Ümit Özlale mi daha iyi bir aday?" diye sorardık. Böyle bir anket yaptırmış olsaydık eminim ki Tunç Bey'i geçerdim. Basit bir şey söylüyorum, Tunç Bey'den daha iyi bir belediye başkanı olacağım.

İYİ YÖNETSELERDİ BU KADAR ŞİKAYET OLMAZDI
Eğer Cumhuriyet Halk Partisi beş senede gerçekten iyi bir belediyecilik örneği gösterseydi, biz sahaya indiğimiz zaman belediye hizmetlerinden bu kadar fazla şikâyet almasaydık, o zaman ben de belediye başkan adayı olarak karşınıza çıkmazdım. Milletvekili olarak devam ederdim. Ben diyorum ki; ben Tunç Bey'den daha iyi bir adayım."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN