Küçük ortak DEVA'dan CHP'ye yerel seçim resti: 5 değil 55 belediye başkanlığı teklif etseler bile kendi logomuzla gireceğiz

Yerel seçimlere giderayak CHP ve İYİ Parti arasındaki at pazarlığı baş gösterirken, siyasi tarihin en büyük tokatçılığını yapan küçük ortaklar ise seçimlere tek gireceğini ilan etti. Son olarak DEVA Partisi lideri Ali Babacan yerel seçimlere tek başına gireceklerini "DEVA Partisi önümüzdeki yerel seçimlerde, tüm ülke sathında kendi ismiyle, kendi amblemiyle, kendi adaylarıyla seçime girme kararı almıştır. Kararımız ülkemiz için, partimiz için hayırlı olsun" sözleriyle resmen ilan etti. Tüm bu yaşananların ardından katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulunan DEVA Partili İdris Şahin, CHP'ye karşı bomba bir çıkışta bulundu. Şahin, "CHP 5 değil 55 belediye başkanlığı teklif etmiş olsa şu aşamadan sonraki süreçte bu seçimlere kendi logomuzla girmemizi kimse engelleyemeyecek." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 01 Ekim 2023, 01:21 Güncelleme 01 Ekim 2023, 01:31
Küçük ortak DEVA’dan CHP’ye yerel seçim resti: 5 değil 55 belediye başkanlığı teklif etseler bile kendi logomuzla gireceğiz

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı devirmek için bir araya gelen 8'li koalisyonun küçük ortakları Demokrat Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen seçime CHP listelerinden girdi.



KÜÇÜK ORTAKLAR CHP'Yİ KOPARDI
Seçimde Kemal Kılıçdaroğlu Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan fark yerken Cumhur İttifakı da Meclis'te çoğunluğu elde etti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını destekleme karşılığında CHP listelerine adını yazdıran DEVA 15, Gelecek ve Saadet ise 10'ar milletvekili Demokrat Parti ise 3 vekil kopardı.



SİYASİ TOKATÇILIK
Seçimlerin ardından CHP'nin oyu yine yüzde 25'i geçemezken küçük ortakların 40'a yakın vekil çıkarması siyasi tarihin en büyük tokatçılığı olarak kayıtlara geçti.


YEREL SEÇİMLERE GİDERAYAK AT PAZARLIĞI BAŞ GÖSTERDİ
Küçük ortakların büyük vurgunu siyasi tarihte yerini alırken, bu sefer de yerel seçimlere giderayak at pazarlığı İYİ Parti ve CHP arasında at pazarlığı baş gösterdi. Öte yandan küçük ortaklar ise CHP'ye birer birer rest çekti.

CHP'YE SALLADI: SESİ ÇOK ÇIKANLARA SORUYORUM SEÇİM KAZANMALARI MÜMKÜN MÜ YA
Ali Babacan katıldığı canlı yayında CHP'yi yerden yere vurdu. Babacan, "Ben şimdi o sesi çok çıkanlara soruyorum. CHP'nin kendi başına Türkiye genelinde herhangi bir seçime girip kazanması mümkün mü ya" dedi. Babacan bir yerel seçim resti çekerek, "Yerel seçimler geliyor, hadi İstanbul ve Ankara'da biz kendi adayımızla çıkacağız ve kazanacağız desinler..." ifadelerini kullandı.


'BİZE MUHTAÇSINIZ' RESTİ
Öte yandan DEVA Partili Mehmet Emin Ekmen'den ise 'bize muhtaçsınız' çıkışı geldi.

CHP'yi bombalayan DEVA Partili Mehmet Emin Ekmen şu ifadelere yer verdi:

Siyasetin bir doğası var CHP'nin kurulduğu günden bu yana tarih boyunca seçimlerde aldığı oylarla eğer CHP tek başına hiçbir ortağa ihtiyaç duymadan %50+1 alacağını inanmış olsaydı bu ittifak ve işbirliklerini matematik olarak ihtiyaç duyar mıydı?

CHP'nin bütün seçimlerde aldığı oy ortada. Cumhurbaşkanı adayının da 50+1'e ihtiyacı varken; "CHP'nin tek başına 50+1'i almaya ihtiyacı yoktu. O nedenle bu masanın kurulmasına öncülük etti. Biz de siyaseten bunu doğru bularak dahil olduk" demek CHP yöneticilerini niçin incitsin? Bugüne kadar münferit olarak açıklama yapan birkaç milletvekili arkadaş dışında, ne sayın Kılıçdaroğlu'nun ne CHP'nin yöneticilerinden 6'lı masa paydaşlarına karşı ortaklık hukukunu zedeleyen bir ifade biz duymadık.

2019 yılında Türkiye'de sadece bir Büyükşehir İYİ Parti'ye bırakıldı değil mi? Matematik olarak kazanmaması için hiçbir sebep yoktu. Kaybetti. Demek ki bir kısım CHP seçmeni oy vermedi. Balıkesir kaybedildi.

Ne yapsaydık o gün CHP ile İYİ Parti'yi kavga tutuşturup ittifakı mı dağıtsaydık?



"YEREL SEÇİMLERE TEK GİRMEK İSTİYORUZ"
DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu HALK TV canlı yayınında CHP'yi ve koalisyonu eleştiri yağmuruna tutmuştu.



"KENDİ ADAYLARIMIZI ÇIKARMAK İSTİYORUZ"
Kendi teşkilatlarımızı dinliyoruz ve süreci beraber kararlaştıracağız. Kendimizin aday çıkarması konusunda gündemi takip ediyoruz. Diğer partilerin tutumlarını da yakından izliyoruz.



CHP LİSTELERİNDEN GİRMEK CİDDİ ANLAMDA PARTİYE ZARAR VERDİ
Bizim arzumuz Türkiye'nin her yerinden aday çıkartarak seçimlere gitmek istiyoruz. Partilerin kendi adaylarını çıkarması doğaldır. Biz CHP listelerinden seçime girdiğimiz için DEVA Partisi ciddi anlamda zarara uğradı. DEVA Partisi kendi kimliğiyle seçimlere girmeliydi. Teşkilatlarımız da bu konuda bize büyük eleştiriler var.



BABACAN RESMEN SEÇİME TEK GİRECEKLERİNİ RESMEN İLAN ETTİ
Yerel seçimlere aylar kala DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan seçimlere tek gireceklerini resmen ilan etti.



"HER YERDE KENDİ ADIMIZLA YER ALACAĞIZ"
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Tüzük Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu. 2024 yılında yapılacak yerel seçimde başka partilerle ittifak yapıp yapmayacaklarına ilişkin konuşan Babacan, "DEVA Partisi önümüzdeki yerel seçimlerde, tüm ülke sathında kendi ismiyle, kendi amblemiyle, kendi adaylarıyla seçime girme kararı almıştır. Kararımız ülkemiz için, partimiz için hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.



"VATANDAŞ, MİLLET İTTİFAKI'NIN ÜLKEYİ UYUMLA YÖNETECEĞİNE İNANMADI"
14-28 Mayıs hezimeti ile ilgil de açıklamada bulunana Ali Babacan diğer ittifak ortaklarını yerden yere vurdu. Babacan sözlerinin devamında, "Bu sonuçta önemli bir etkeni kimse konuşmuyor ama ben söyleyeyim: Talihsiz tartışmalar, tekil hırslar ve anlamsız kavgalar yüzünden vatandaşlarımız; Millet İttifakı'nın bu ülkeyi uyumlu bir şekilde yönetebileceğine ikna olmadı. Vatandaşlarımız; her fırsatta eski alışkanlıklarına koşup, seçmeni aşağılayanlara, 'muhafazakardan demokrat olmaz' diyerek koskoca bir kitleyi haksızca yaftalayanlara güvenmedi." dedi.



"CHP 15 BELEDİYE TEKLİF EDERSE TEK GİRMEKTEN VAZGEÇER MİSİNİZ?"
Tüm bu yaşananların ardından katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulunan DEVA Partili İdris Şahin, CHP'ye karşı bomba bir çıkışta bulundu. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, katıldığı televizyon programında DEVA Partisi Sözcüsü Avukat İdris Şahin'e "CHP 15 belediye teklif ederse tek girmekten vazgeçer misiniz?" sorusunu yöneltti.



"CHP 5 DEĞİL İSTERSE 55 BELEDİYE VERSİN"
DEVA Partili İdris Şahin ise Tanju Özcan'a cevaben "CHP 5 değil 55 belediye başkanlığı teklif etmiş olsa şu aşamadan sonraki süreçte bu seçimlere kendi logomuzla girmemizi kimse engelleyemeyecek." ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN