CHP'li Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu'nun şovu kısa sürdü! Dikkat çeken ayrıntı! CHP geldi kural delindi

Son dakika haberleri... Kahramanmaraş depreminde zarar görmeyen tek ilçe olarak öne çıkan Erzin hakkında CHP'li Başkan Ökkeş Elmasoğlu'nun yalanını takvim.com.tr deşifre etmişti. NYT'nin ve diğer algı operasyonu ustası medyanın CHP güzellemesi ise gözlerden kaçmamıştı. Erzin'de CHP'nin algısı kısa sürdü. Erzin'i 10 yıl yöneten AK Partili başkanın binalara 4 kat sınırı koyduğu, CHP'li başkanın ise 7 kata kadar imar ruhsatı verdiği ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 19 Şubat 2023, 16:47 Güncelleme 19 Şubat 2023, 20:15
CHP’li Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu’nun şovu kısa sürdü! Dikkat çeken ayrıntı! CHP geldi kural delindi

İÇİNDEKİLER

Türkiye, 6 Şubat 2023'te 'asrın felaketi' olarak tanımlanabilecek depremlerle karşı karşıya kaldı. Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6'lık depremler 11 ilde yıkıma neden oldu. Binlerce vatandaşımız yaşamını yitirdi.

Enkaz üzerinde siyaset yapıp her fırsatta yürütülen çalışmaları sekteye uğratan Cumhuriyet Halk Partisi, süreçte tüm tepkileri üzerine topladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'Asrın felaketiymiş..' şeklinde alaycı bir üslupla binlerce insanımızın can verdiği depremi küçümsedi, CHP'li Hatay belediye başkanı Lütfü Savaş ise toplantılara katılmayıp 'AFAD'ı hedef gösterdi.



CHP'NİN SİYASİ YAĞMACI OLDUĞUNU TESCİLLEYEN GERÇEKLER
CHP'li bir başka isim Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu açıklamalarıyla tüm dikkatleri üzerine topladı.

Bilindiği üzere Hatay'ın Erzin ilçesinde deprem nedeniyle tek bir bina yıkılmadı. Bu durumdan kendisine siyasi alan açan Ökkeş Elmasoğlu, "Bazen 'Memlekette tek doğru adam sen misin' dediler. Depremden üç gün önce bir vatandaş selamımı almadı. Vicdanım rahat" ifadeleriyle algı yaptı.



Ancak gerçekler, CHP'nin siyasi yağmacı olduğunu bir kez daha tescilledi.

3 YILDIR GÖREVDE İZİN VERDİĞİ BİNALARIN ÇOĞU AĞIR HASARLI
CHP'li Başkan Ökkeş Elmasoğlu'na yakın bir isim, Elmasoğlu'nun henüz 3 yıldır görevde olduğu Erzin'deki binaların ise çoğunun eski yapılar olduğuna dikkat çekti.

Elmasoğlu'nun görevde olduğu süreçte 10 binaya izin verdiği bu binalarında depremde ağır hasar aldığı, müteahhitlerinin de arandığı öğrenildi.



SUFLE LÜTFÜ SAVAŞ VE KILIÇDAROĞLU'NDAN
Erzinli isim, CHP'li Başkan Ökkeş Elmasoğlu'nun Lütfü Savaş ve Kılıçdaroğlu'nun yönlendirmesiyle böyle konuştuğunu ifade etti.



ABD MERKEZLİ NEW YORK TIMES CHP'LİLERİN YALANLARIYLA HABER YAPTI
CHP'li ismin yalanlarını Takvim.com.tr ortaya çıkarırken ABD merkezli New York Times, "Bir Türk Kenti Diğerleri Yıkılırken Neden Depreme Dayandı?" başlıklı haberde skandal algı operasyonuna destek verdi.

New York Times haberinde, Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu'nun kendisini kötü inşaatçıları durduran isimsiz bir kahraman olarak tanıttığı ifadelerine yer verildi.

NEW YORK TIMES'TA CHP BORAZANLIĞI
CHP'li Belediye Başkanı Elmasoğlu'nun danışmanı Eray Güner'in ifadelerine yer veren gazete adeta CHP'nin borazanlığını yaptı. "Güner, "Belediye başkanı ciddi bir kararlılıkla son dört yılda kaçak inşaatlara izin vermedi" dedi ve makamının hain müteahhitleri savcılığa ihbar ettiğini ve kalitesiz projelerin yıkım emrini verdiğini ileri sürdü." ifadeleri kullanılan haberde haberde CHP'nin de imza attığı imar affı üzerinden hükümet hedef alındı.

ABD NERDE KUKLA YUNAN ORADA!
Amerikan gazetesindeki haber, Yunan medyası tarafından da alıntılandı. Kathimerini, 'Erzin şehri depreme nasıl direndi?' başlığıyla sunduğu haberde jeologların kayalık zeminin hasarsızlığa yardım ettiği tahminini öne çıkardı.

Uluslararası haber ajansı AFP ise, New York Times'ın haberinden sonra Erzin'i kadrajına aldı. AFP'nin karelerine, ilçenin genel görünümünün yanı sıra sokaklardan insan manzaraları ve günlek hayat yansıdı.

10 YIL AK PARTİ YÖNETTİ, 4 KAT KURALI GETİRİLDİ

Edinilen bilgilere göre, 2009-2019 yılları arasında Erzin'i yöneten AK Parti'li Kadir Şimşek'in göreve gelir gelmez imar ruhsatını 4 kat olarak sınırladığı öğrenildi. 10 yıl boyunca bütün ilçede uygulanan "azami 4 kat" kuralının yalnızca geniş caddelerde 1 kat esnetildiği, bunun yanı sıra tavizsiz olarak bütün ilçe genelinde uygulandığı belirlendi.

CHP GELDİ KURAL DELİNDİ

2019'daki yerel seçimleri kazanan CHP'li Ökkeş Elmasoğlu'nun ise göreve gelir gelmez "4 kat" uygulamasını lağvederek 7 kata kadar ruhsat verdiği tespit edildi.

Erzin'in 10 yıllık eski belediye başkanı Kadir Şimşek'in konuya ilişkin söylemleri şöyle... ELMASOĞLU'NUN AÇIKLAMASINA 'ŞOV' CEVABI

Hatay'ın Erzin ilçesindeki belediye faaliyetlerine ilişkin konuşan AK Parti'li Kadir Şimşek, CHP'li Elmasoğlu'nun sözlerini "şov" olarak değerlendirdi.

AK Parti'li Şimşek, "Kendi döneminde pek bina da yapılmadı. 10 yıl imar planını ben yaptım. 4 katlık ruhsatı veren benim. Mal sahipleri ve müteahhitler sağlam yaptı. Yapı denetim denetledi. Olay bu. CHP'ninki biraz şov oldu bence." dedi.

"BEN 4-5 KATIN ÜZERİNE RUHSAT VERMEZKEN CHP DÖNEMİNDE 6-7 KATA ÇIKARILDI"

Kendi döneminde müteahhitler ile yapı denetim şirketleri de dahil deprem yönetmeliğine uyulduğunu vurgulayan ve 4-5 kat üzerine müsaade etmediğini dile getiren AK Partili Şimşek, "2009'da 4 kat yapmıştık. 2011'de sadece cadde üzerinde 5 kat yapmıştık. CHP'li başkan geldiğinde 6-7 kata çıkarttı. Ben görevde kalsaydım yine ruhsatı 4 kata düşürecektim" diye konuştu.

Elmasoğlu'nun açıklamalarını değerlendiren Kadir Şimşek, "Bunun belediye ile bir alakası yok. Yapı denetim şirketleri geliyor kontrol ediyor." dedi.