İYİ Parti'den Kemal Kılıçdaroğlu'na salvo! Yavuz Ağıralioğlu çok sert konuştu: "İstanbul ve Ankara Akşener'in projesi"

Son dakika haberi! İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'mağduriyet' algısıyla Kemal Kılıçdaroğlu'na çektiği operasyona ilişkin bombalar patlamaya devam ediyor. Son olarak Kemal Kılıçdaroğlu masa arkadaşı Akşener'e "CHP'ye müdahale etme" şeklinde uyarı çekerken İYİ Parti'den sert bir yanıt geldi. İYİ Parti'nin etkili isimlerinden Yavuz Ağıralioğlu Kılıçdaroğlu'nun uyarısının yanlış olduğuna dikkat çekerken, "Kemal Kılıçdaroğlu da İstanbul’da aday olmuştu ama kazanamamıştı." ifadelerini kullandı. İstanbul ve Ankara seçimlerinin Akşener'in projesi olduğunu belirten Ağıralioğlu, "Akşener bir kazanma iradesi ortaya koydu, bu isimler kazandı." şeklinde konuştu.

Giriş Tarihi 19 Aralık 2022, 22:23 Güncelleme 20 Aralık 2022, 11:35
İYİ Parti’den Kemal Kılıçdaroğlu’na salvo! Yavuz Ağıralioğlu çok sert konuştu: İstanbul ve Ankara Akşener’in projesi

İÇİNDEKİLER

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun giriştiği 'Saraçhane Operasyonu' İYİ Parti ve CHP arasındaki kavgayı alevlendirdi.

YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle aldığı mahkumiyet cezasının ardından 'mağduriyet' algısıyla adaylık için yeniden kolları sıvayan Ekrem İmamoğlu Saraçhane'de sahneye çıktı.

AKŞENER KILIÇDAROĞLU'NUN ALMANYA'DA OLUŞUNU FIRSAT BİLDİ
Kemal Kılıçdaroğlu'nun Almanya'da oluşunu fırsat bilen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de İmamoğlu'na en büyük desteği vererek adaylık yolunda Kılıçdaroğlu'nun karşısında durduğunu belli etti.

Kemal Kılıçdaroğlu bu gelişmeler yaşanırken 'adaylık elden gidiyor' telaşıyla Türkiye'ye 'jet' bir dönüş yaptı ve '16 milyona hizmet etmeye devam edeceksin' diyerek İmamoğlu'nun veto etti.

Akşener Kılıçdaroğlu'nun çıkışına karşı "84 milyon" söylemiyle yine Ekrem İmamoğlu'nu aday yapma isteğinde ısrarcı olduğunu gösterdi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU TOPA GİRDİ
CHP durumdan rahatsız olup İYİ Parti'ye yönelik 'Akşener bizim adayımızı beliryemez' mesajları veriken bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu topa girdi.

"İÇİ ŞLERİMİZE KARIŞMA"
Ekrem İmamoğlu'nun Saraçhane çağrısını sosyal medyadan öğrendiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "İmamoğlu'nun çağrısından bilgim yoktu" açıklamasını yaparak İmamoğlu'nun başına buyruk hareket ettiğine dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı adaylığı iddiası için "Bir parti başka bir partinin iç işlerine karışmamalı. Belediye Başkanlarımız görevlerinin başında" ifadeleriyle net bir mesaj verdi.

İYİ PARTİ'DEN SERT YANIT
İYİ Parti'nin etkili isimlerinden Yavuz Ağıralioğlu Kılıçdaroğlu'nun uyarısının yanlış olduğuna dikkat çekerken, "Kemal Kılıçdaorğlu da İstanbul'da aday olmuştu ama kazanamamıştı." ifadelerini kullandı.

A Haber'de yayınlanan Sebep-Sonuç programında Melih Altınok Yavuz Ağıralioğlu'nun sözlerini son dakika bilgisi olarak geçti.

"İSTANBUL VE ANKARA AKŞENER'İN PROJESİDİR"
Kılıçdaroğlu'nun sert sözlerle eleştiren Ağıralioğlu, "Ankara'da Mansur beyle İstanbul'da özellikle ikinci seçimde Millet İttifakı olarak beraberliğimizin bir sonucu var. Evet bizim partimizin adayları olmayabilirler, CHP'nin belediye başkanlarıdır ama ortak bir iradenin başarıya ulaşmasıyla bu belediyeler kazanılmıştır. Bugün de kazanacak aday vurgusuyla halkta karşılık görmüş iki isimle ilgili değerlendirmeler neden iç işlerine karışmak olarak değerlendirilsin. Şunu da tekrar belirtmek isterim İstanbul ve Ankara'da kazanılan proje bizim projemizdir. Tamam sonrasında Kemal Bey alicenaplık yaptı ama bu projeyi ortaya atan başından sonuna kadar başarılı olacağına inanan Genel Başkanımız Meral Akşener'dir. Bu teklifi CHP kabul etmiş ve birlikte kazanılmış bir seçim vardı." dedi.

KILIÇDAROĞLU ADAY OLDU AMA KAZANAMADI
Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'dan aday olduğuna ve kazanamadığını belirten Ağıralioğlu, "Bugün de Ekrem İmamoğlu'na sahip çıkılıyor, Meral hanım olayı duyar duymaz milletin iradesine sahip çıkıyorsa burada milletin iradesine yönelik fikirleri iç işlerine karışmak olarak nitelememek lazım. Akşener bir kazanma iradesi ortaya koydu, bu isimler kazandı."

İSTANBUL VE ANKARA'DAKİ SEÇİMİ AKŞENER KAZANDI | VİDEO İZLE

"Kemal Bey de İstanbul'a aday olmuştu o gün kazanamamıştı ama sonradan kazandıran kişi oldu. Almak kadar alınmasına vesile olmak da önemlidir, daha aday konuşulmamışken denenmiş ve kazanmış kişilerle ilgili değerlendirmelere iç işlerine karışmak denmesini subjektif buluyorum." ifadelerini kullandı.

YAVUZAĞIRALİOĞLU AÇIKLAMIŞTI: KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞINDAN ENDİŞELİYİZ
Öte yandan Yavuz Ağıralioğlu geçtiğimiz haftalarda da ses getiren bir çıkış yapmış ve 'Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığından endişeliyiz' demişti.

Ağıralioğlu'nun çıkışının ardından CHP Genel Başkan Yardımcıları Engin Altay ve Engin Özkoç sert yanıt vermiş ve mesele ''Kulak çekme' polemiğiyle CHP-İYİ Parti arasında krize sebep olmuştu.