CHP Togg'u hedef almaya devam ediyor! Halk TV'de sırayla saldırdılar... Mustafa Adıgüzel ve Emin Çapa

Türkiye'nin yerli otomobili Togg 29 Ekim'de Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla seri üretime başlamak için banttan indirildi. Türkiye yerli otomobilin gururunu yaşarken CHP bu başarıyı küçümsemeye ve hedef almaya devam ediyor. CHP'nin kanalı Halk TV'de konuşan CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, "Bunu böyle çok büyük bir iş yapmış gibi göstermek yanlış." ifadeleriyle tarihi projeyi küçümsedi. Mustafa Adıgüzel'in sözleri akıllara, CHP'li Engin Altay'ın "Hükümet dünyanın en doğru işini yapsa bile yanında olmayacağız." sözlerini getirdi. Öte yandan Adıgüzel'den sonra Halk TV'de Emin Çapa da daha önce yaptığı gibi yine Togg'u hedef aldı.

Giriş Tarihi 04 Kasım 2022, 11:17 Güncelleme 04 Kasım 2022, 13:02
CHP Togg’u hedef almaya devam ediyor! Halk TV’de sırayla saldırdılar... Mustafa Adıgüzel ve Emin Çapa

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un Gemlik Kampüsü 29 Ekim'de Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

TOGG BANTTAN İNDİ
Seri üretimine başlanacak olan Togg'un ilk aracı bantta indi.

İlk Togg'u Başkan Recep Tayyip Erdoğan kullanırken, Togg çalışanları ve katılımcılar büyük coşku yaşadı. Togg'u üretim bandından alan Erdoğan, Anadolu kırmızı renkli araçla törenin yapıldığı salona giriş yaptı.

Türkiye Togg'un gururunu yaşarken CHP bu başarıyı küçümsemeye ve hedef almaya devam ediyor.

CHP'Lİ MUSTAFA ADIGÜZEL TOGG'U KÜÇÜMSEDİ
Son olarak CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel Togg'un hedef aldı.

CHP'nin kanalı Halk TV'de konuşan Adıgüzel, "Bunu böyle çok büyük bir iş yapmış gibi göstermek yanlış." ifadeleriyle tarihi projeyi küçümsedi.

Adıgüzel şu ifadelerle yerli otomobili önemsizleştirmeye çalıştı;

"Bunların karnı 'Togg' milletin aç. Zaten 1930'lu yıllarda uçak yapmış 1960'lı yıllarda otomobil üretmiş bir millete %80'i yabancı olan bir şeyi yeni bir şey diye yutturmak bu. Olsun yapılsın ama bundan 80 sene önce yapılabilen şeyler bunlar. Bu ülkede olması gereken şeyler zaten."

Yayında bulunan DEVA Partili İdris Şahin, "Bir emek var buna saygı duymak lazım ama anlatıldığı kadar değil. " derken Adıgüzel, "Bunu böyle çok büyük bir iş yapmış gibi göstermek yanlış." dedi.

ENGİN ALTAY'IN O SÖZLERİ AKILLARA GELDİ: EN DOĞRU İŞİ DE YAPSALAR...
Mustafa Adıgüzel'in sözleri akıllara, CHP'li Engin Altay'ın itirafını getirdi.

CHP Togg'u hedef aldı

Engin Altay yıllar önce, "Bu hükümet dünyanın en doğru işini bile yapsa, bizim bu hükümeti alkışlayacak halimiz yok. Milletin bize verdiği görev bu kardeşim." şeklinde utanç içeren ifadeler kullandı.

EMİN ÇAPA YİNE SALDIRDI
Daha önce Togg'un yerliliğini sorgulayan Emin Çapa yine Togg'u hedef aldı.

Halk TV'de konuşan Çapa, "Togg'da sektörün 'Aaa Türkler çılgın bir şey yaptı' diyeceği ne var? Yok. Elektrikli araba yıllardır üretiliyor zaten. Mesafe aynı pili de ithal ediyorsunuz." ifadeleriyle Togg'u önemsiz bir projeymiş gibi göstermeye çalıştı.

KILIÇDAROĞLU VE CHP YANDAŞLARI DA HEDEF ALMIŞTI
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da Togg'u hedef almıştı. Togg'un ilk tanıtımından belli bir süre sonra, "Oturdular büyük gösteriler yaptılar, iş adamları bir araya geldi, bakanlar cumhurbaşkanları bir araya geldi, otomobil üretiyoruz dediler.. Nerede? Milleti kandırmak için" ifadelerini kullanmıştı.

YERLİLİĞİ SORGULANDI
CHP'nin kanalı Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın konuğu olan Emin Çapa ise Togg'la ilgili, "Motoru Alman Bosch, bataryası Çinli Siro..." gibi ifadeler kullanarak otomobilinin yerliliğini sorguladı.

YILMAZ ÖDİL ERDOĞAN'I HEDEF ALINDI
CHP'nin yayın organlarından Sözcü Yazarı Yılmaz Özdil, hadsiz bir şekilde Başkan Erdoğan'ı da hedef alarak "Reno var, Pejo var, bunun adı da Reco olsun…" ifadeleriyle hem Togg'u hem Erdoğan'ı hedef aldı.

CHP ve yandaşları bu başarıyı hedef alan açıklamaları, geçmişte Türkiye'nin yerli otomobil macerasını başlatan "Devrim" için atılan ilk adımların hedef alınmasını akıllara getirdi.

BAKAN NEBATİ'DEN ELEŞTİRİLERE YANIT
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Togg'u hazmedemeyen muhalefete yanıt verdi.

"ÖNCE BİR AYNAYA BAKIN, SİZİN YERLİLİK ORANINIZLA TERS ORANTILI OLDUĞUNA İDDİAYA GİRERİM"
Nebati şunları söyledi;

"Maalesef, son olarak TOGG'da yaşananlar Türkiye'deki istemezciklerin de gerçek yüzünü çıkaran en önemli göstergelerden, alanlardan birisi oldu. TOGG'un yerli, milli ve elektrikli aracın üretilmesinde temel attığımızda bunlar çıkıp 'nerede' diye sordular. Binalar yükselmeye başladığında 'Siz ne yapıyorsunuz?' diyerek dalga geçtiler. Binalar tamamlandığında 'Nerede üretim tesisi?' dediler. Tesisler yerine geldiğinde 'Araç niye inmiyor?' dediler. Araç banttan inerken 'Nerede seri üretim?' demeye başladılar. Sanki dünyadaki fabrikalar bir anda kurulup üretim yapıyormuş gibi. O yetmedi, aracı görmeye başladıkça, toplum içerisindeki enerjiyi hissettikçe yerlilik oranını sorgulamaya başladılar. Yüzde 51, yüzde 65 olur mu diye sorgulamaya başladılar. Bunları herkes tanıyor, kim olduğunu biliyor. Bunlar köprü yapılırken, 'yaptırmam', 3. köprüye gelirken 'asla yaptırmam', şehir hastaneleri yaptırılırken 'niye bunları yapıyorsunuz', Marmaray, Avrasya Tüneli yapılırken 'hayır', İstanbul Havalimanı'nı yaptığımızda 'bu kadar büyük bir havalimanını ne yapacaksınız', Sabiha Gökçen'i yaparken 'buraya uçak inmiyor, niye yapıyorsunuz' diyenler.

Kastamonu'ya, ülkemizin bütün bölgelerinde yapılan havalimanından yaparken 'niye yapıyorsunuz' diyenler. Bunlar aynı zihniyet. Vatan Caddesi yapılırken, 'uçak mı indireceksiniz' diyenler. Kim bunlar, koyu muhalefetin de dışına çıkarak ülkenin gerçeklerine ve doğrudan olan ihtiyaçlarına 'hayır' diyenler. En son TOGG'daki yerlilikle ilgili sorgulamalarında şu soruyu cevaplamayı hak ediyorlar. Sizin yerlilik oranınız ne kadar? Önce bir aynaya bakın, sizin yerlilik oranınızla ters orantılı olduğuna iddiaya girerim. Bizim araçlarımız yerli, biz yerli ve milliyiz"

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN