Başkan Erdoğan'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na adaylık ve hamburger göndermesi: Bu işin acemisi

Son dakika haberleri... Başkan Erdoğan, Azerbaycan dönüşü uçakta önemli açıklamalar yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu'na yaptığı adaylık restine ve Kemal Kıllıçdaroğlu'nun "ABD'de hamburger yedim" açıklamasına flaş göndermelerde bulundu. Erdoğan, "Böyle sağa sola topu atmakla işi kurtaramaz. Zira futbolu ondan çok çok iyi bilirim." ifdaelerini kullandı. Erdoğan, "Türkiye’de hamburgerci dükkanları filan bitmiş değil. Fakat yani bunu Kılıçdaroğlu’nun bizzat kendinden duymamış olsak ben bile “gerçekten böyle bir şey oldu mu” derdim. Ama maalesef kendinden dinledik" dedi.

Giriş Tarihi 21 Ekim 2022, 12:07 Güncelleme 21 Ekim 2022, 13:40
Başkan Erdoğan’dan Kemal Kılıçdaroğlu’na adaylık ve hamburger göndermesi: Bu işin acemisi

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan dönüşü uçakta önemli açıklamalar yaptı.

Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'na yaptığı adaylık restine ve Kemal Kıllıçdaroğlu'nun "ABD'de hamburger yedim" açıklamasına flaş göndermelerde bulundu.

İşte Başkan Erdoğan'da konularla ilgili yöneltilen o sorular ve Erdoğan'ın salvoları;

SORU: (Sami Dadağlıoğlu) Meclis'te gerçekleştirdiğiniz konuşmanızda Kılıçdaroğlu'na "Çık karşımıza. Hodri meydan. Aday ol." dediniz. Fakat Kılıçdaroğlu, bir futbol tabiriyle topu karşı alana yıkmaya çalışıyor. Değişik bir stratejisi var. Sizi televizyonda tartışmaya davet ediyor. Kaçak mı güreşiyor acaba kendisi?
öyle sağa sola topu atmakla işi kurtaramaz. Zira futbolu ondan çok çok iyi bilirim. O, bu işin çok acemisi. Kim kalede, kim orta sahada, kim geri dörtlüde veya kim forvette oynaması gerekir bunu bilmez. Lefter'i kaleci olarak tanıtan bir adamdan bir şey olmaz.

SORU: (Cansın Helvacı) Seçime giden süreçte muhalefet sırayla Amerika Birleşik Devletleri'ni ziyaret ediyor. Önce CHP, şimdi İYİ Parti… Kılıçdaroğlu, Amerika'da 8 saat boyunca neredeydi tartışması var. Hamburger yemeye gittiğini söyledi. Dün İYİ Parti'den bir açıklama geldi. Amerika'daki heyetten Genel Başkan Yardımcısı "biz hamburger yemeye gelmedik" dedi. Hem ziyaretleri hem de bu karşılıklı yorumları nasıl okuyorsunuz?

Türkiye'de hamburgerci dükkanları filan bitmiş değil. Fakat yani bunu Kılıçdaroğlu'nun bizzat kendinden duymamış olsak ben bile "gerçekten böyle bir şey oldu mu" derdim. Ama maalesef kendinden dinledik; yani bir benzin istasyonuna uğramışlar, orada bir hamburgerci dükkanı görünce orada yemişler. Bunu bizzat kendisi söyleyince gerçekten ben de şok oldum. Yani böyle bir şey yapmış olsan bile söylemeye gerek yok. Bu da siyasetin ne kadar acemisi olduğunu ortaya koyuyor. Tabii bir de onunla kalmadı. Yapılmakta olan Türken Foundation binasının karşısına geçip orada çekim yaptı. Buradan da aile kavramına yönelik bizim şu anda ileri sürdüğümüz teze, güya tersinden bir yaklaşımla sataştı; "Önce sen kendi ailenin, kızlarının, oğlunun buraya yapmış olduğu destekleri açıkla" gibi bir yaklaşımın içerisine giriyor.

Bu da hukuk bilmezliğin, aile kavramını tanımazlığın bu adamda ne kadar ileri olduğunu gösteriyor. Biz aile kavramını inşallah bu başörtüsü meselesiyle ilgili çalışmanın içerisine alacağız. Arkadaşlarımızla gerek ilgili kamu görevlileri gerek akademisyenlerle geniş bir çalışma yaptık. Bu çalışmayı da arkadaşlarımız nihayete erdirdiler. En son dün akşam da bana sundular, gördük, baktık. Kısa zamanda bunu da kamuoyuna inşallah sunacağız. Tabii bu kadar açtığımız davalardan bundan tazminatları koparıyoruz. Şimdi bundan da yine tazminatı koparacağımıza inanıyorum. Türken Foundation, yine bundan şöyle bir miktar para alacak.

CHP VE İYİ PARTİ ARASINDAKİ HAMBURGER POLEMİĞİ
6'lı masanın iki büyük ortağı İYİ Parti ve CHP icazet turu için adeta sıraya girmişti. Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı 'icazet turu' fiyaskoyla sonuçlanırken CHP'nin ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun hamburger almaya gittik diye geçiştirdiği '8 saatlik sır' gündemde yerini hala koruyor.

CHP'nin yaptığı ziyaret sonrası benzer bir adım da İYİ Parti'den gelerek ABD yollarına düştü. Ziyaretin gerekçesi olarak Türk-Amerikan ilişkilerinde tespit edilen sorunların masaya yatırılması olarak gösterilirken TAKVİM.COM.TR'nin yaklaşık 8 ay önce yaptığı o haber ziyaretin gerekçesini açığa çıkarmıştı.

KILIÇDAROĞLU'NU FENA Tİ'YE ALDI | VIDEO


Şubat ayında İYİ Parti, ABD'de derin devlet yapılanması olarak bilinen CFR ile "mahrem" görüşme talebinde bulunmuştu. CFR adlı oluşumda Ortadoğu ve Türkiye politikaları uzmanı olarak görev yapan Steven Cook, İYİ Parti'nin randevu talebini ifşa etmiş ve ziyaret iptal edilmişti.



KILIÇDAROĞLU'NU TİYE ALDI
CHP'nin arıdından icazet turuna İYİ Parti'de çıktı. ABD'den, CHP'nin fonladığı KRT kanalına katılan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Erozan adeta Kemal Kılıçdaroğlu'nun fiyaskoyla sonuçlanan icazet turunu tiye aldı.



KRT sunucusu Yavuz Oğan'ın "ABD ne yapıyorsunuz orada? Bir icazet arayışınız mı var? Kimden alınıyor bu icazet?" sorularında Ahmet Erozan "Vallahi billahi hamburger yemiyorum" yanıtını vererek kahkaha attı.

Erozan daha sonrası o sözleri Kılıçdaroğlu'na söylemediğini iddia ederek kıvırdı.

KILIÇDAROĞLU'NUN HAMBURGER SAVUNMASI
Kemal Kılıçdaoroğlu ABD'deki kayıp 8 saatini savunurken Başkan Erdoğan'ı hedef aldığı New York videosunu çekmeye gittiklerini ve hamburger yediklerini söylemişti.